To je to što me zanima!

'I da se nasip nije urušio, ne bi se mogla izbjeći ova poplava'

Zajedno s ninskim gradonačelnikom Emilom Ćurkom u četvrtak je obišao nasip na Miljašić jarugi, koji je popustio pa je Nin potopljen. Đuroković smatra kako se šteta od poplave nije mogla izbjeći
Vidi originalni članak

Uzrok poplave nije loše stanje nasipa, nego prelijevanje preko krune koje je ispralo podnožje i na taj način je došlo do urušavanja, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Zajedno s ninskim gradonačelnikom Emilom Ćurkom u četvrtak je obišao nasip na Miljašić jarugi, koji je sagrađen 1950. godine, a sad je popustio pa je Nin potopljen. Đuroković smatra kako se šteta od poplave nije mogla izbjeći i da nije došlo do prodora nasipa.

- Do puknuća je došlo uslijed ekstremnih hidroloških prilika i enormnog protoka, koji je bio pet puta veći od onog prema kojem je nasip bio projektiran - kazao je Đuroković. Dodao je kako infrastruktura nije u dobrom stanju.

- Na iste cijevi nadograđivali smo nove ulice i naselja i trebamo na novi način razmišljati o tome kako spriječiti poplave na urbanim područjima - opisuje Đuroković. U četvrtak ujutro Županijske ceste krenule su u obnovu propalog dijela ceste koja povezuje Zadar i Pag.     

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jo2hn8ny 15.09.2017.

    Ovo je samo pokazatelj koliko se Hrvatske vode brinu o svojim nasipima.

  • cupi cupi 15.09.2017.

    Mi plaćamo njima račune koje uredno šalju oni nemaju novaca za popravke niti bilo što za izgraditi bitno da direktori imaju za vile vikendice safrije i ostalo sada je mehanizacija sa kojom možeš napraviti čuda ali ne radi se prije su ljudi isto radili u vodnoj zajednici niti jedan kanal niti jedna rijeka nije bila ne očišćena sve čisto sada možeš drva praviti po rijekama i kanalima sve zaraslo sramota pa kakva je država sa čime se oni bave sami sa sobom dobro i je do kada ne znam

  • mikronmali 15.09.2017.

    A da probate održavati te stare nasipe koji su napravljeni još za vrijeme one države,kao onaj u Osijeku koji je građen 1965, pa je stariji od tebe.Ona država je nešto izgradila, hajde probajte to barem malo održavati, kao i očistiti naše sve rijeke od mulja i pijeska da postanu plovne na nekim dijelovima.Drava nije više za plovidbu pogotovo za malo nižeg vodostaja ,a nekada je bila plovna cijele godine.Manje trošite na svoju promidžbu i modiranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare