Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
9 komentara

'I da se nasip nije urušio, ne bi se mogla izbjeći ova poplava'

Zajedno s ninskim gradonačelnikom Emilom Ćurkom u četvrtak je obišao nasip na Miljašić jarugi, koji je popustio pa je Nin potopljen. Đuroković smatra kako se šteta od poplave nije mogla izbjeći

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
9 komentara

Uzrok poplave nije loše stanje nasipa, nego prelijevanje preko krune koje je ispralo podnožje i na taj način je došlo do urušavanja, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Zajedno s ninskim gradonačelnikom Emilom Ćurkom u četvrtak je obišao nasip na Miljašić jarugi, koji je sagrađen 1950. godine, a sad je popustio pa je Nin potopljen. Đuroković smatra kako se šteta od poplave nije mogla izbjeći i da nije došlo do prodora nasipa.

- Do puknuća je došlo uslijed ekstremnih hidroloških prilika i enormnog protoka, koji je bio pet puta veći od onog prema kojem je nasip bio projektiran - kazao je Đuroković. Dodao je kako infrastruktura nije u dobrom stanju.

- Na iste cijevi nadograđivali smo nove ulice i naselja i trebamo na novi način razmišljati o tome kako spriječiti poplave na urbanim područjima - opisuje Đuroković. U četvrtak ujutro Županijske ceste krenule su u obnovu propalog dijela ceste koja povezuje Zadar i Pag.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message