To je to što me zanima!

I dalje jure: Smrt Njemice (16) nije zaustavila divljanje jahti

Mještani Fažane upozoravaju kako bi se opet mogla dogoditi tragična nesreća zbog nepažnje jahtaša. U srijedu je poginula mlada Njemica koja je ronila u kanalu
Vidi originalni članak

Istraga tragične smrti 16-godišnje Njemice u Fažanskom kanalu kraj otoka Puntižela još traje. Djevojci je, podsjetimo, u trenutku ronjenja jahta doslovce amputirala dijelove tijela. Plovilo joj je otkinulo ruku u predjelu ramena. Iako je istraga, prema riječima Ministarstva pomorstva usmjerena na talijansku 13 –metarsku jahtu "Kon Tiki",u vlasništvu L.F. iz Italije koja je bila blizu nesreće, službene potvrde još nema. 

- U tijeku su izvidi i razgovori s članovima obitelji i svjedocima. Rješavanje tog slučaja nam je prioritet - rekao je kapetan Lučke kapetanije Pula, Lucio Toffetti. Dan nakon nezapamćene tragedije u kampu Puntižela rijetki žele govoriti o hororu koji je zadesio njemačku obitelj. 

- Bili smo na plaži i u jednom trenutku u daljini čuli zapomaganje. Brod diving centra Puntižela odmah je krenuo prema sredini kanala i tada smo vidjeli da se nešto dogodilo. Iz mora je virila samo jedna bova koju koriste ronioci. Ubrzo je došla policija koja je ogradila mjesto događaja i morali smo otići s plaže. Tek kasnije smo čuli što se zapravo desilo i svi smo u šoku - kazala je talijanska obitelj koja ljetuje u kampu. Njemačka obitelj također je bila smještena u kampu, a stigli su samo noć prije na godišnji odmor. 

Ronila je s očuhom

Prvi zaron u srijedu oko 11 sati bio je koban za tinejdžericu. Neslužbeno doznajemo da je ronila s očuhom u trenutku nesreće. 

- Ronila je u tom trenutku na sredini kanala, na oko 200 metara od obale, a kada je gliser naišao propelerom je najvjerojatnije zakačio konop na koji je privezana bova kojeg je zajedno s curicom propeler povukao. Nije joj bilo spasa -kazali su turisti u kampu koji su htjeli ostati anonimni. Dodali  su da, kada je majka djevojčice čula za tragediju s još dvoje djece odmah je došla do obale i u šoku plakala. Njemačka obitelj tijekom četvrtka nije bila u kampu, a kako doznajemo, ponuđen im je drugi smještaj dok se slučaj ne rasvijetli. U ronilačkom centru "Puntižela" čije je plovilo prvo došlo na mjesto tragedije nisu htjeli razgovarati. Neslužbeno saznajemo da su upravo članovi centra izvukli djevojčicu i pokušavali ju reanimirati, što je desetak minuta nakon tragedije činila i Hitna pomoć koja je tada stigla. 

Jahte jure kanalom

- Pokušavali smo ju reanimirati 20-ak minuta,ali bezuspješno. Preminula je - kazala je nakon tragedije Ksenija Družetić-Božić iz Zavoda za hitnu medicinu. Lokalni mještani koji se godinama kupaju u kampu kažu kako jahte i druga plovila jure fažanskim kanalom bezobzirno. 

- Bilo je samo pitanje vremena kad će se nešto takvo dogoditi. I danas, nakon tragedije mnogi jure tim dijelom, kao da se nije dogodilo ništa - rekao je jedan Puljanin. Tijelo 16-godišnje Njemice nalazi se na odjelu patologije pulske bolnice. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • jigibao_1 23.08.2014.

    i moja baba "bog joj da pokoj dome moja draga" je govorila ijadu dinari a ne tisuca,oli smo purgeri???eee

  • jigibao_1 23.08.2014.

    jos nesto,pomorska pandurija iz trogira se uclanila u hdz i dobila radna mista pa pogledajte koliko im brod stoji vezan na trogirskoj rivi umisto da plovi i pise kazne ka normalni svit u eu..triba im opalit kvotu na sezonu pa ako je ne namire ,mars van i stavit nove,eee..smo kapitalisti u gujici ili ne,eee...pozdrav od barbe frane..

  • jigibao_1 23.08.2014.

    prvo neznam sta ima trazit na 200metara od obale,ali je cinjenica da masu glisera ne postuje zadanih 300metara od obale za glisiranje.primjera radi na punti ciova kad bi pomorska policija jedno popodne stala bez problema bi popunila proracun.i kazne su premale,rebni ih 1500e da isu kuci prazna dzepa pa ces vidit hoce li drugi put..vidija san ih sto puta kako iz zajebancije proglisiraju 30tak metara od obale.virujte mi da san pandur da bi mu presjeo odmor u hr..jeba im pas mater..ja se izvinjavan na iskrenosti,izletilo mi je..a cacu ja bidan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare