To je to što me zanima!

I Hrvati su slali smrt u Siriju: Oni bježe i pred našim oružjem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Od ovog bježe: Hrvatska je 2012. slala oružje u Jordan. No, završilo je u rukama ISIL-a u Siriji, od čijeg terora bježe izbjeglice koje su nam sada došle na granicu
Vidi originalni članak

Tri tisuće tona oružja su tijekom 2012. i 2013. godine u Siriju otpremljene iz zagrebačke zračne luke. To su tri tisuće tona oružja kojim se rušio Asadov režim samo radi ostvarenja američkih ciljeva, ali to su i tri tisuće tona oružja koje su u protekle dvije godine, na kraju, završile u rukama zloglasnih ISIL-ovaca. I da, zaboravili smo: zbog rata koji je započeo baš tim oružjem sad su Hrvatska i Europa suočene s izbjegličkom krizom stoljeća.

Željko Lukunić/Pixsell

Transport tog oružja trajao je mjesecima, a sve je u Washingtonu dogovorio hrvatski veleposlanik Joško Paro još godinu ranije, 2012. Hrvatska vlada nikad nije građanima pružila suvislo objašnjenje o toj operaciji, sve je razotkriveno samo zahvaljujući novinarima, ali ni oporba se nije upinjala da raščisti skandal. Zbog svega smo morali spašavati i život naših mirovnjaka, s Golanske visoravni smo brže-bolje povukli 97 vojnika koji su ondje bili u mirovnoj misiji.

Uz Amerikance i Hrvatsku, u operaciji su sudjelovale još tri zemlje: Jordan, Turska i Saudijska Arabija, koja je, navodno, imala ključnu ulogu. Činjenica je da se Hrvatska danas u izbjegličkoj tragediji ponaša zrelo, nosi se s kaosom dostojanstveno, nitko nas ne može optužiti da smo mali fašisti, ksenofobi i kukavice koji žičanom ogradom ili vojskom misle riješiti problem migranata s kakvim se Europa nije nikad suočila.

Ali Hrvatska u cijeloj priči nije bezgrešna.

Štoviše, Hrvatska je prije tri godine pristala biti pijun u još jednoj glupoj, promašenoj i fatalnoj intervencionističkoj avanturi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

>>> Više čitajte u utorak u tiskanom izdanju 24sata...

24sata

Idi na 24sata

Komentari 177

  • Kupus Dei 22.09.2015.

    Ja svojim prijateljima mogu dijeliti i pohvale i pokude, kada pogriješe, bez zle krvi, bez uvrede. Ukoliko su ameri prijatelji Europe, ne vidim zašto im se ne kaže da su usrali šefa stanice i 3 km pruge. Cijeli cirkus u svijetu od 2000-te naovamo maslo je amerike, i ratovi i financijska kriza - nema šta nisu zasrali zbog Dollara, zbog interesa kapitala. Njima cilj opravdava sredstvo, bitno im napraviti metež jer njima je tu zarada, oružje se prodaje, pljačkaju naftna polja ...

  • _Croata_ 22.09.2015.

    U 6.mj je zapovjednik NATO-a Allen zahvalio u medijima KGK na zalaganju u borbi protiv isila,a u 7.mj se dogodila ona nesretna otmica i td..i dok je čitava HR prolazila kroz tu dramu ona je pijuckala bevandu i papala janjetinu po Dalmaciji..Odavno je ona u vojnim bazama na tim područjima ko riba u vodi..Tražila je od Lovrića da naoružana vojska ide na granice,a sad laže da nije to izjavila..odavno je ona nas uvukla u rat sa isilom..nemate vi pojma koga ste birali za predsjednicu.

  • boo1506 22.09.2015.

    Kratko jasno: Hrvatska kriva za rat u Siriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare