Obavijesti

News

Komentari 177

I Hrvati su slali smrt u Siriju: Oni bježe i pred našim oružjem

I Hrvati su slali smrt u Siriju: Oni bježe i pred našim oružjem
3

Od ovog bježe: Hrvatska je 2012. slala oružje u Jordan. No, završilo je u rukama ISIL-a u Siriji, od čijeg terora bježe izbjeglice koje su nam sada došle na granicu

VIDEO

Tri tisuće tona oružja su tijekom 2012. i 2013. godine u Siriju otpremljene iz zagrebačke zračne luke. To su tri tisuće tona oružja kojim se rušio Asadov režim samo radi ostvarenja američkih ciljeva, ali to su i tri tisuće tona oružja koje su u protekle dvije godine, na kraju, završile u rukama zloglasnih ISIL-ovaca. I da, zaboravili smo: zbog rata koji je započeo baš tim oružjem sad su Hrvatska i Europa suočene s izbjegličkom krizom stoljeća.

Željko Lukunić/Pixsell

Transport tog oružja trajao je mjesecima, a sve je u Washingtonu dogovorio hrvatski veleposlanik Joško Paro još godinu ranije, 2012. Hrvatska vlada nikad nije građanima pružila suvislo objašnjenje o toj operaciji, sve je razotkriveno samo zahvaljujući novinarima, ali ni oporba se nije upinjala da raščisti skandal. Zbog svega smo morali spašavati i život naših mirovnjaka, s Golanske visoravni smo brže-bolje povukli 97 vojnika koji su ondje bili u mirovnoj misiji.

Uz Amerikance i Hrvatsku, u operaciji su sudjelovale još tri zemlje: Jordan, Turska i Saudijska Arabija, koja je, navodno, imala ključnu ulogu. Činjenica je da se Hrvatska danas u izbjegličkoj tragediji ponaša zrelo, nosi se s kaosom dostojanstveno, nitko nas ne može optužiti da smo mali fašisti, ksenofobi i kukavice koji žičanom ogradom ili vojskom misle riješiti problem migranata s kakvim se Europa nije nikad suočila.

Ali Hrvatska u cijeloj priči nije bezgrešna.

Štoviše, Hrvatska je prije tri godine pristala biti pijun u još jednoj glupoj, promašenoj i fatalnoj intervencionističkoj avanturi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:17

>>> Više čitajte u utorak u tiskanom izdanju 24sata...

24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...