To je to što me zanima!

I jemenski predsjednik odlazi s vlasti nakon pune 32 godine?

Jemenski predsjednik, Ali Abdulah Saleh, u srijedu je najavio da se ne namjerava koristiti ustavnim amandmanom koji bi mu omogućio da se ponovno kandidira
Vidi originalni članak

U svom govoru u parlamentu, jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh najavio je odgodu parlamentarnih izbora najavljenih za 27. travnja. Oporba poziva građane u četvrtak na masovne prosvjede protiv predsjednika koji bi trebali zahvatiti sve provincije, prenosi CBSNews

Iako ga oporba optužuje da želi doživotno vladati i vlast prenijeti na svog sina Ahmeda, Saleh je pred zastupnicima rekao: "Nisam za doživotni mandat i nisam za prijenos vlasti unutar obitelji".

Aktivisti i oporba već su u nekoliko navrata održali prosvjede tražeći Salehovu ostavku. Saleh je na vlasti već gotovo 32 godine. Parlament će 1. ožujka raspravljati o izmjeni ustava kojom bi se omogućio doživotni predsjednički mandat.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dragoxxl 02.02.2011.

    Slažem se. Kada sruše sadašnje vlasti. Islam će im biti glavni pokretač i pomoći da naprave neku vrstu Islamske unije. Koja će onda biti stvarna prijetnja za zapadni svijet.

  • man_u_francesco 02.02.2011.

    sve je počelo sanaderovim odlaskom :O :D

  • damir971 02.02.2011.

    E kad u tom čuvenom islamskom svijetu odu svi vladari i nazovimo dodju demokrati koji će promjeniti mnoge stvari onda će ti islamski prosvjednici da se razmile po svijetu i da ruše avetinjske sotonističke vlasti poslani od strane svojih demoktatskih vođa.Neznam kako vi razmišljate ali meni se ovo nimalo ne sviđa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare