To je to što me zanima!

I. Josipović: Nikakva osovina Zagreb-Beograd ne postoji

Nakon sastanka predsjednika Josipovića s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, zaključili su kako su odnosi dviju zemalja uzorni za cijelu regiju
Vidi originalni članak

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u ponedjeljak je stigao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, piše HRT. Dočekao ga je hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Nakon jednosatnog sastanka, dvojica predsjednika zaključila su kako su odnosi Hrvatske i Crne Gore vrlo dobri i pružaju primjer susjedima u regiji. 

- Odnosi Crne Gore i Hrvatske su vrlo dobri, rekao bih uzorni s obzirom na prošlost iz '90-ih - rekao je predsjednik Josipović. 

Njegov crnogorski kolega nije propustio čestitati Hrvatskoj na završetku pregovora s EU. Istaknuo je kako je ulazak Hrvatske u EU koristan za njegovu zemlju kao i za regiju. Predsjednik Josipović dodao je kako je interes svih da Crna Gora i sve zemlje regije ostvare isto.

''Nema osovine Zagreb-Beograd''

U intervjuu za crnogorsku Pobjedu predsjednik Josipović rekao je kako su kritike na njegove ''prebliske'' odnose s Borisom Tadićem neosnovane. 

- Nema nikakve osovine Zagreb-Beograd. Hrvatska politika je otvorena prema susjedima. Mislim da je razumljivo da su kontakti Hrvatske i Srbije česti jer između naših država ima najviše problema koje treba riješiti. Mislim da moraju biti još češći - rekao je Josipović, prenosi Tportal.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • stips17 11.10.2011.

    Josipovićev tata je PARTIZAN, ubijao hrvate, a njegovog sina imamo za predsjednika hrvatske? Hrvatska je propala s tako lijepim političarima, i crvenom zvijezdom petokrakom, lijepo birate. Šta mislite zašto on se viđa toliko s Tadićem i uspostavlja Odnose s srbijom, Tadić je THE BEST FRIEND.

  • kozara 11.10.2011.

    ha,ha,ha. kad budu svi u eu, mislim ako budu sve ce to biti stara juga bez granica.

  • vamo&tamo 11.10.2011.

    Josipoviću, samo naprijed. Ne dajte se uplašiti. Treba nam dobar odnos sa svima, što zbog mira i prosperiteta, što zbog ekonomije. Bravo i samo naprijed

Komentiraj...
Vidi sve komentare