To je to što me zanima!

I Lalovac je dužan u francima: "Pa kad mi nisu dali u eurima"

Kad sam dizao kredit u banci su mi rekli da nisam kreditno sposoban za kredit u eurima, nego jedino za švicarski franak, rekao je ministar financija za Večernji
Vidi originalni članak

Među korisnicima kredita u švicarskim francima i sam je ministar financija Boris Lalovac, koji zajedno s bankama treba naći najbolje rješenje koje će neutralizirati naglo jačanje franka. 

Lalovac je za Večernji list rekao da 2011. godine, kada je Vlada s bankama dogovorila model, nije konvertirao svoj kredit u eure jer bi mu to bilo neisplativo. Da je konvertirao, kako kaže, ispalo bi da je dužan glavnice više nego kada je uzeo kredit, a tada je kredit otplaćivao pet godina. 

Na pitanje zašto je uopće uzimao kredit u francima, Lalovac kaže da je imao opravdan razlog. 

- Kada sam uzimao kredit, u banci su mi rekli da nisam kreditno sposoban za kredit u eurima, nego jedino za švicarski franak. Početna rata, naime, tada je iznosila 3300 kuna i to je zadovoljavalo njihove kriterije kreditne sposobnosti. A druge imovine nisam imao za pokriće kredita za stan pa mi je jedino rješenje bio kredit u švicarskim francima – rekao je Lalovac za Večernji list.

Više pročitajte na Večernji.hr.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • NinaPetkovic 16.04.2015.

    Evo odgovora, pogledajte:http://danas.net.hr/hrvatska/sto-svaki-duznik-mora-znati-o-onim-stvarima-djelatnici-hrvatskih-banaka-nemaju-pojma-o-kamatama nije moguće da nemamo dovoljno stručnjaka da izračunaju rizike i upozore ljude! Budite pametni, ne optužujte se međusobno, radi se o nesposobnosti,i pohlepi banaka "uvalit" će nam bilo što kao odličan "proizvod" a svi znamo da se bez kredita ne može ništa ozbiljno započeti.

  • Kopular 19.01.2015.

    E, Lalovac, Lalovac, pa ova banana država ne želi niti može zaštititi svoje interese, a kamoli, interese svojih građana. Pa ova Tuđmanova hebotvorina izdiše u dugovima, kao i njeni građani. Smisao postojanja ove države je da političari, bez straha pred zakonom i građanima, napune svoje džepove i osiguraju svojim porodicama opstanak. Vrijeme je za neku Novu Hrvatsku Državu, koja će služiti svom narodu.Vrijeme je za mlade, kao što je Vilibor, sve drugo su prevaranti i uhljebi.

  • kriistijan 19.01.2015.

    trazi milanovica da ti platca rate

Komentiraj...
Vidi sve komentare