To je to što me zanima!

I. Sanader: O blokadi imam mišljenje, ali ga neću izreći

Premijer je rekao da hrvatsko-slovenski granični spor ne treba povezivati s pristupom Hrvatske Europskoj uniji jer je riječ o bilateralnom pitanju
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Ivo Sanader u intervjuu za austrijsku novinsku agenciju APA prigodom susreta s austrijskim premijerom Wernerom Faymannom rekao je u petak u Beču kako hrvatsko-slovenski granični spor ne treba povezivati s pristupom Hrvatske Europskoj uniji budući da je riječ o bilateralnom pitanju.
- Nikada dosad bilateralno pitanje nije podignuto na razinu pristupnih pregovora i tako i treba ostati - rekao je Sanader. Tako je i Slovenija 2004. pristupila EU i NATO-u mada je to pitanje i tad bilo otvoreno, pa bi isti standard trebao vrijediti i u slučaju Hrvatske - istaknuo je hrvatski premijer. Glede toga zašto je Slovenija u prosincu prošle godine blokirala pristupne pregovore Hrvatske s EU Sanader je rekao:
- O tome imam mišljenje, ali ga neću javno izreći. Sanader se založio da se hrvatsko-slovenski spor riješi u okviru međunarodnog prava.
- Ako Međunarodni sud pravde odredi granicu, mi ćemo to prihvatiti - istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • spajdermen 16.02.2009.

    sanaderu niti nas ne zanima tvoje mišljenje...

  • nenek666 16.02.2009.

    Zbog toga su Slovenci jako žalosni

  • Bepo1606 15.02.2009.

    Malo se pokakao ali neće reći meko ili tvrdo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare