To je to što me zanima!

I Srbija će od Austrijanaca tražiti izručenje M. Ašnera

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije navodi da su prikupili dokaze protiv Milivoja Ašnera, a u tome im je pomagao i Centar Simon Wiesenthal
Vidi originalni članak

Srbija će od Austrije tražiti izručenje Milivoja Ašnera, šefa policije u Slavonskoj Požegi u vrijeme NDH, piše beogradski Blic.
- Protiv Ašnera su prikupljeni dokazi i uskoro će biti podnesen zahtjev za provođenje istrage, kao i zahtjev za izručenje - rečeno je u Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije. List piše da je tome prethodila suradnja srbijanske ministrice pravosuđa Snežane Malović i tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića s Ephraimom Zuroffom, predsjednikom Centra "Simon Wieshental" koji je srbijanskom pravosuđu predao važne dokaze protiv Ašnera za razdoblje od 1941. i 1942., a iste dokaze Zuroff je dostavio i Državnom tužiteljstvu Hrvatske još 2004. godine, te je Hrvatska 21. ožujka 2005. poslala zahtjev Austriji za izručenje Ašnera. Austrija je dosad odbijala hrvatski zahtjev za izručenjem, oslanjajući se na sudska vještačenja u kojima je 95-godišnji Ašner zbog dementnosti proglašen nesposobnim za ispitivanje i praćenje sudskog postupka.
Centar tvrdi da je Ašner kao "šef policije u Slavonskoj Požegi" sudjelovao u progonu i deportacijama stotina Srba, Židova i Roma.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_26140 19.07.2008.

    dobit če penis,,,ha ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare