To je to što me zanima!

"I u drugim zemljama padaju avioni, ali se na to neću vaditi"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kotromanović je rekao da bi dao ostavku i ako puška vojniku zašteka, ali kaže da je ovo nešto dublje. Ipak rekao je da će razgovarati sa svojim šefovima o ostavci
Vidi originalni članak

Strepimo već tri godine radi mogućih ovakvih događaja jer imamo sredstva kakva imamo. Želim pohvaliti pilota koji je izvrsno razmišljao i bio hladne glave kad je trebalo. Ne mogu tražiti odgovornost od pilota ili njegovog zapovjednika jer imamo to što imamo. Spreman sam dati ostavku i za manje od ovoga ali je ovo stvar koja me čekala to je nešto dublje. Moja odgovornost i odgovornost ministara koji su bili prije mene je najveća. To što se dogodilo nas košta, moramo se dogovoriti i jasno reći što ćemo i kako dalje. Spreman sam dati ostavku i ako puška nekog vojnika zašteka i sa svoja dva šefa ću porazgovarati o ostavci i nakon toga vas izvijestiti, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović u srijedu na konferenciji za novinare o padu MIG-a. Rekao je i da je proračun njegovog ministarstva pao milijardu i nešto više kuna od 2008. no naglasio je da vojska nije ni igra ni šala.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nismo nažalost jedina zemlja u kojoj padaju avioni, to se nažalost dešava ali se na to ne želimo vaditi - rekao je.

General zbora Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera OS RH, je rekao kako je bilo predviđeno da MIG zamijenimo do 2010. godine no budući da to nije napravljeno jedina mogućnost je bio remont MIG-ova.

- To je bio potez iz nužde. To je kratkoročno rješenje - rekao je Lovrić. Dodao je i da bi nas uvođenje novih aviona koštalo 600 do 800 milijun kuna, a kada bi te avione dijelili to bi nas stajalo 300 do 400 milijuna kuna.

Naglasio je da su avioni do jučer bili ispravni te da oni nikada ne bi dopustili da pilot uđe u neispravan avion.

Zasad su nam samo četiri MIG-a ispravna.

Dva MiG-a poletjela za Zagreb, jedan ostao na remontu u Zadru

U utorak je u Kninu na proslavi Oluje bilo pet MiG-ova. Dva su, podsjetimo u utorak popodne poletjela za Zagreb. Jedan se srušio u polje kod Lomnice. Tri MiG-a su ostala u Zadru. Dva su u srijedu odletjela u Zagreb. Jedan je ostao na remontu. Naime, imao je poteškoća s lampicom koja pokazuje da li su se izvukli kotači ili ne.


Idi na 24sata

Komentari 180

  • TomislavKatalinić 08.08.2014.

    I u drugim zemljama padaju avioni ali istoga trena padaju i ministri!

  • ludom 08.08.2014.

    U ovoj je državi sve postavljeno krivo. Tko je (po zakonu) vrhovni zapovjednik vojske? Tko to, kada je riječ o ostavci, mora prvi to učiniti? A taj, koji ima tu funkciju, niti jednom riječi nije spomenuo ostavku. Jadno.

  • ona_koja_zna 08.08.2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=Q31fqblOd9I&feature=youtu.be Predsjednik Lijepe Naše?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare