To je to što me zanima!

I u drugom krugu razgovora bez dogovora o "švicarcu"

Ako na idućem sastanku u ponedjeljak ne postignu nikakav dogovor Udruga Franak bi mogla napustiti radnu skupinu, najavila je to voditeljica Udruge Katarina Lucić
Vidi originalni članak

Radna skupina za rješenje problema kredita u 'švicarcima' sastala se u ponedjeljak u Ministarstvu financija, ali ni u drugom krugu razgovora nisu našli rješenje. 

- Predstavnici Udruge Franak su danas ranije napustili radnu skupinu jer jedino što smo se uspjeli dogovoriti je da se ne možemo dogovoriti - kažu iz Udruge. 

- Predstavnici banaka i Ministarstva financija žele da podijelimo dužnike u kategorije i da u idućih godinu dana rješavamo kategoriju po kategoriju, ali da se rješenja odnose na stambene kredite i za jedinu nekretninu. Obećali smo da ćemo idući ponedjeljak dostaviti detaljnije podatke o našim prijedlozima jer u četvrtak imamo zakazan sastanak u HNB-u. Udruga Franak je protiv podjele dužnika u kategorije jer su nastupile izmijenjene okolnosti za sve dužnike - napisali su na svom Facebooku.

Jedino prihvatljivo rješenje za Udrugu Franak je konverzija valute kredita iz švicarskih franaka u kune, dok bankari nude dva rješenja za dužnike koji posjeduju nekretnine. Prvi je taj da država preuzme nekretninu i iznajmljuje je dužnicima koji bi imali pravo prvokupa, a drugi da dužnik napusti nekretninu, banka je preuzme, a dužnik se oslobađa svih obveza. 

U radnoj skupini su predstavnici ministarstava socijalne politike i mladih, pravosuđa i financija, Hrvatske narodne banke (HNB), poslovnih banaka te Udruge Franak. Ako na idućem sastanku u ponedjeljak ne postignu nikakav dogovor Udruga Franak bi mogla napustiti radnu skupinu, najavila je to voditeljica Udruge Katarina Lucić nakon današnjeg sastanka.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • APRILIJA 03.03.2015.

    Mađarski sistem uvest ,mi uvijek stitimo samo bogate .Kazniti banke i oderat im porez

  • centurion 03.03.2015.

    pohlepna bagra!!!!

  • jo2hn8ny 03.03.2015.

    Pakao se nastavlja za dužnike u švicarcima. Bitno da "država" oprašta mobilne dugove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare