To je to što me zanima!

'Iako su me tek operirali, molit ću se s Papom na Hipodromu'

Splitski ranojutarnji đir: Anu Matika (20) ni štake nisu spriječile da krene u Zagreb, a Ante Samardžija (8) rekao je da je sretan što će vidjeti barbu koji širi ljubav
Vidi originalni članak

Ispred Župe sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku okupilo se 50-ak mladih koji su u 7 sati krenuli prema Zagrebu, na susret s papom Benediktom XVI. Ne samo da im nije bilo teško rano ustati nego su ispred crkve prije polaska izvadili gitaru i zapjevali. Među njima bila je i 20-godišnja Riječanka koja je na Trstenik stigla šepajući, ali sa širokim osmijehom na licu.

- Bila sam na operaciji. Posljednja tri tjedna sam na štakama, ali susret s Papom nisam željela ni za što propustiti - kaže Ana Matika, studentica na splitskoj stomatologiji.

Kaže kako su joj se šavovi raspali te da joj se rana gotovo otvorila, ali se ipak nada da neće biti jedna od onih koja će završiti u improviziranoj bolnici na Hipodromu. Najmlađi u grupi bio je osmogodišnji Anton Samaržija. Još pospan rekao je kako mu je bilo jako teško ustati u 6 sati. Na pitanje što njemu znači susret s Papom, spremno odgovara: “To je barba koji širi ljubav”. U Zagreb je krenuo s tatom Borisom i bratom Nikolom. Trebali su ići i mama Marija te petogodišnji brat Marko, ali maleni je dobio vodene kozice.

Iz splitsko-makarske nadbiskupije u Zagreb krenulo je oko 15.000 vjernika, od čega je 2000 mladih te više od 100 svećenika.

Velesajam kao grad mladosti

Ponosni smo što smo Hrvati i što će nas blagosloviti velik čovjek. Došli smo slaviti Boga, došli smo slaviti Papu, rekao je Ante Juginović (22) iz Dubrave kraj Splita. S 10.000 mladih iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, koji su se došli susresti sa Svetim Ocem, noć je proveo u paviljonima Zagrebačkog velesajma. Ponijeli su vreće za spavanje, nešto hrane, krunice, a gotovo u svakoj grupi bio je netko tko je ponio gitaru.

- Bit će i pjesme - rekao je Hrvoje Čurčić (19), koji je stigao s grupom vjernika iz Kistanja i Benkovca.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • hoki poki 05.06.2011.

    Lijepo je što je došao papa..Dolaze nam Bon Jovi,Shakira,u2...za njih se ima a šta lijepo donose?????

  • croato 05.06.2011.

    svemi je jasno o dolasku ovako cenjene licnosti i koliko je ona vazna za katolicanstvo i nebi bilo nista ruzno docekati je na nekom nogometnom igralistu ili sportskoj dvorani ali docekati je na hipodromu kao da je najpoznatije trkace grlo e to nemogu shvatit hrvatske organizatore koji su ovaku glupost osmislili i trebalo bi ih kazniti kao izdajnike hrvatskog naroda i vjere...sramota...

  • anichh 05.06.2011.

    ana matika je cura koja je sasvim desno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare