To je to što me zanima!

Ide u zatvor: Zbog ubojstva u Sloveniji policija uhitila Hrvata

Okružni sud u Celju raspisao je tjeralicu za Dragutinom K. zbog izdržavanja kazne zatvora. Pravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva
Vidi originalni članak

Okružni sud u Celju raspisao je tjeralicu za njim zbog izdržavanja kazne zatvora. Dragutin K. (73) pravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva i pokušaja ubojstva iz davne 1988. godine.

Policija ga je uhitila u petak na području Krapinsko-zagorske županije. Postupali su po Europskom uhidbenom nalogu koji je za njim raspisala Slovenija. Nakon ispitivanja u nadležnom državnom odvjetništvu Dragutina su odveli na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je dežurni istražni sudac odredio pritvor zbog predaje.

Kako doznajemo, Dragutin je, nakon presude, pet godina proveo u slovenskom zatvoru. Nakon što je izdržao dio kazne pustili su ga na slobodan vikend. On je iskoristio priliku i pobjegao u Hrvatsku u rodni kraj te se u Sloveniju više nije vraćao. U zatvoru bi trebao provesti još oko šest godina i 11 mjeseci.

On, kao ni Josip Perković i Zdravko Mustač koje je tražila Njemačka, nije uhićen nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji zbog tzv. “lex Perkovića”. Njime je bilo onemogućeno izručivanje hrvatskih državljana koji se terete za zločine počinjene prije 7. kolovoza 2002. Taj je zakon izmijenjen 1. siječnja ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • duki321 04.02.2014.

    nije zaslužio ovakvu kaznu branio je sebe i svoje najdraže a pošto je HRVAT u Sloveniji ga kazne na najgori način

  • Ahileja 03.02.2014.

    Normalno je da se zbog ubojstva ide u zatvor.

  • eejjjja 03.02.2014.

    moral je produžiti za Bosnu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare