To je to što me zanima!

'Idemo s projektom e-škola iako imamo samo 20 mil. kn'

Ministar Mornar je istaknuo i da mu je za digitalizaciju potrebno oko 2,5 milijarde eura. Iako o tom iznosu Hrvatska može samo sanjati, od projekta se ne odustaje
Vidi originalni članak

Od iduće školske godine kreće se s digitalizacijom hrvatskih škola. Za projekt u sklopu reforme školstva je osiguran i novac. Riječ je o "sramotnih" 20 milijuna kuna koji bi se trebali utrošiti na projekt e-škole. A još deset milijuna namijenjeno je za izmjene kurikuluma. Otkrio je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar na konferenciji o budućnosti obrazovanja i digitalnom društvu koja je održana na Učilištu Algebra. 

Mornar je istaknuo i da mu je za digitalizaciju potrebno oko 2,5 milijarde eura. Iako o tom iznosu Hrvatska može samo sanjati, od projekta se ne odustaje. Mornar je poručio i da smatra da bi informatika kao predmet trebala biti uvedena od prvog razreda osnovne škole, ali nije na čistu u kom opsegu.

- Neki kažu da se s algoritmima treba ići od prvog razreda. Ja se toga iskreno bojim. Znam što su matematičari napravili matematici prevelikim opterećenjem – kaže Mornar.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • AntoOpačak 22.11.2014.

    Čemu ili komu sad ovo služi,Idemo u projekt,a nemamo sredstava,Dobro savladano gradivo,upravo to čine svi ministri.Zašto bi se ovaj izdvajao od ostalih,Varga se izdvaja i planira uštediti,a zdravstvo u minusu,Hajdaš,monetizira,pa priatizira, Vrdoljak najavljuje velike igrače,Grčić odgađa sve na godinu,Jdino Lalovac marljivo prezadužuje proračun-

  • laki-luka 22.11.2014.

    Kakva e škola djeca u školama nemaju obični wc papir.

  • IvanKrajc 22.11.2014.

    Kaze imaju samo 20 milijuna.Da meni date tih 20 milijuna meni bi to bilo dovoljno da opremim sve skole u hrvatskoj.Kako?Pronaci najboljeg ponudata i dogovorit kompenzacije uz nizu cijenu.A ne ovako namjestanje natjecaja da sterate lovu nekom podobniku u NJEGOV DEP a u stvari treba vam mozda POLA od tih 20 milijuna da se sve napravi.Ako imate mozga mozete i BESPLATNO opremiti skole!To vam garantiram.Pametne ljude nitko nista ne pita a kad ih pitaju onda obavezno moraju govoriti ono sto im BUDALE kazu.Jeste li vi svjesni absurda ove politke drzave?Ako jeste ajmo svi zajedno nesto pocet rijesavati.Pustite tu lopovsku nesposobnu gamad bogu da im sudi.Svi mi mozemo nesto napraviti samo treba ukljuciti mozak i TRAZITI rijesenje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare