To je to što me zanima!

IDS: Bodljikavoj žici nije bilo mjesto nigdje, najmanje u Istri

Podsjetio je kako je IDS na svim razinama i načinima tražio da se preispita odluka o postavljanju žičane ograde na granici držeći da je to zajedničko pitanje dviju susjednih, prijateljskih država
Vidi originalni članak

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus pozdravio je današnju najavu novog predsjednika slovenske Vlade Roberta Goloba o hitnom uklanjanju žilet žice, kao i svih 'tehničkih prepreka' na slovensko- hrvatskoj granici rekavši da žici u Istri nije mjesto.

"Ovo je jedina ispravna odluka i mi je, kao i vjerujem svi stanovnici hrvatske i slovenske Istre, s radošću pozdravljamo", rekao je Paus i dodao kako "bodljikavoj žici nije mjesto nigdje, a najmanje u Istri jer ona je predstavljala ono što, srećom, Istra kategorički odbija biti – zatvorena regija gdje ljude koji su oduvijek živjeli mirno jedni pored drugih dijeli žilet žica".

ZID PREMA HRVATSKOJ Ograda ostaje: Slovenci prije jeseni neće maknuti žilet žicu

Naglasio je da ih sa susjednom Slovenijom te gradovima i općinama u slovenskom dijelu Istre povezuju neraskidive spone, pobratimljene općine i gradovi s obje strane granice, dobra gospodarska i kulturna suradnja i mnogo zajednički realiziranih projekata iz europskih fondova.

"Mi želimo nastaviti suradnju s prijateljskim gradovima i općinama slovenske Istre, kao i do sada na najvišoj mogućoj razini, jer nas osim teritorija i povijesnog nasljeđa veže i zajednička budućnost. Žičane ograde sigurno ne bi omogućile sretnu zajedničku budućnost ljudi Istre i s njima se, opravdano, od prvog dana IDS nikako nije mogao pomiriti", poručio je Paus.

IVAN JAKOVČIĆ: "Hitno treba ukloniti žilet žicu s hrvatsko-slovenske granice"

Podsjetio je kako je IDS na svim razinama i načinima tražio da se preispita odluka o postavljanju žičane ograde na granici držeći da je to zajedničko pitanje dviju susjednih, prijateljskih država, ali i pitanje zaštite zajedničkih vrijednosti Europske unije.

Stoga, drži on, odluka premijera Goloba je sjajan prvi potez koji ulijeva nadu da će istarske granice ostati uvijek otvorene.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare