To je to što me zanima!

IGH uzvraća udarac: Arena ne bi izdržala veliki snijeg

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ako bi pao ekstremni snijeg, višak treba odmah očistiti, stoji u priopćenju tvrtke IGH. Krov dvorane nije siguran i ne zadovoljava uvjete nosivosti
Vidi originalni članak

Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, izjavio je da Arena Zagreb nije dobila trajnu uporabnu dozvolu zbog podvale ministrice graditeljstva Marine Matulović Dropulić koja je dioničar konkurentske firme IGH. No, IGH je odlučio uzvratiti udarac i u utorak su izašli sa priopćenjem u kojem su naveli da krov Arene nije izveden u skladu s projektom te da ne zadovoljava uvjete nosivosti i sigurnosti. Tvrde da je nadzorni inženjer za krov dvorane, dr. Franjo Turčić, jedan od vodećih stručnjaka za čelične konstrukcije, o propustima u izvedbi i problemima više desetaka puta upozoravao odgovorne u Ingri. Također u IGH navode da krov Arene ne bi izdržao jači snijeg.
- Dana 12. prosinca 2008. godine dr. Turčić je sastavio privremeno završno izviješće u kojem jasno obrazlaže što uopće nije izvedeno i što nije dobro izvedeno na krovu dvorane. Predlaže izdavanje privremene uporabne dozvole uz određena ograničenja u pogledu dopustivog opterećenja snijegom na krovu. To znači da, ukoliko bi pao ekstremni snijeg, višak treba odmah očistiti - kažu u IGH-u. Naglašavaju da je Vlada Arenu proglasila državnim interesom upravo na prijedlog ministrice Dropulić te da su oni cijelo vrijeme pomagali Ingri kako bi riješili probleme u izgradnji dvorane. Danko Deban iz Ingre je pak rekao da je inženjer IGH cijelo vrijeme bio prisutan na gradilištu i da mu nije jasno zašto nije prekinuo radove ako je bilo nedostataka.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • šamar 30.12.2008.

    ovoj trakavici nema kraja!!! koja sramota,da vece sramote ne moze biti!

  • otrodotro 30.12.2008.

    Bumo vidli,kad padne pravo snijeg ak budu gore lopatarili onda je IGH u pravu.Ako nebu mikog gore da lopatari onda je INGRA u pravu.Sveusvemu nebi ti ja uso po snijegu u tu dvoranu,drag mi zivot jbg.:-)

  • tužni šokac 30.12.2008.

    to su gluposti da je za pad ona bi već otišla kvragu.dvorana je ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare