To je to što me zanima!

Igra 'Oluja 1995': Tko prvi do Knina, taj je pobjednik!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Josip Brnić patentirao je novu hrvatsku društvenu igru “Oluja 1995.”, kako bi djecu podsjetio na Domovinski rat. Igra je slična “Čovječe, ne ljuti se”
Vidi originalni članak

Na ideju sam došao prije tri godine, slušajući što se sve negativno priča o Oluji. Nisam želio da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku, objašnjava poduzetnik Josip Brnić (47) iz okolice Zagreba. “Oluja 1995.” hrvatska je inačica “Čovječe, ne ljuti se”, a cijena od 14 kuna i više je nego poželjna za poluprazne džepove građana. Mogu se igrati četiri igrača, a svaki dobije figuricu i baca kocku. Ovisno o broju, zauzima polja na ploči, a start je u okolici Hrvatske Kostajnice. Ako igrač stane na protivničko polje, izbacuje ga se iz igre. Uz mjesta kojima je prolazila hrvatska vojska, ucrtani su tenkovi, neprijateljski vojnici, ali i hrvatski vojnici koji su prikazani kao veći, jači i opasniji od neprijateljskih. Pobjednik igre je onaj koji prvi uspije doći do Knina.
- Pri dnu kartonske ploče nalaze se osnovni povijesni podaci o Oluji. Pazio sam da igra bude dostupna svakom djetetu, a do sada sam patentirao 13 društvenih igara - pohvalio se Brnić, koji je svoju novu društvenu igru zaštitio kod Državnog zavoda za patente. Priprema još jednu nacionalnu igru, no iz straha da mu netko ne ukrade ideju, nije želio o njoj otkrivati detalje.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • DuvajgaMalo 04.08.2021.

    Super cuo sam da se pravi aplikacija za telefon, posto niko ne igra vise drustvene igre, imenom, U kao Ustasa gde mora da se stiska dugme da drzi desnu ruku dignutu za Führera i da pogodi note " Danke Deutschland hvala ti za sve, danke Deutschland volim te ko pre" nagrada je da moze EU u bulju da ljube 24/7h.

  • Andrija KG 30.12.2012.

    Josipe Brniću, ne bih Vam poželeo ništa zlo, ali morate imati na umu da (t)ko se mača lati, od mača će i poginuti. Da sam na Vašem mestu, malo bih se uplašio da se moja deca jednog dana ne poigraju nekom pravom "Olujom" ili sličnom, sa dalekosežnim posledicama!

  • MilosSavic 07.08.2012.

    Kakva bolest od igrice,pa ko jos na tudjoj nesreci uzima pare,sram vas bilo bre!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare