To je to što me zanima!

IKEA ipak odustala od gradnje trgovačkog centra u Zagrebu

IKEA će graditi robnu kuću, koja bi se trebala otvoriti do kraja 2013., no odgodili su izgradnju trgovačkog centra te su investiciju s 250 milijuna smanjili na 100 mil. €
Vidi originalni članak

Švedska kompanija IKEA za bar tri godine je odgodila izgradnju trgovačkog centra koji je planiran uz Ikeinu robnu kuću u Rugvici. Tako je investicija u Hrvatskoj s 250 milijuna eura pala na 100 milijuna eura. 

Ikea je od trgovačkog centra u Zagrebu, ali i u Beogradu odustala zbog neizvjesnih uvjeta za poslovanje trgovačkih centara u Hrvatskoj i Srbiji, javlja Večernji list. 

Planovi za robnu kuću u Zagrebu se ne mijenjaju i dovršetak i otvaranje planiraju se do kraja 2013. godine. Na snazi su i dalje izgradnje robnih kuća u Splitu i Rijeci, te pet robnih kuća u Srbiji. 

U objavi se neizravno navodi bi se u Hrvatskoj vjerojatno provela cijela investicija da administracija nije otegla projekt. Odluka o nastavku projekta donijet će se nakon procjene tržišta 2015. 


Idi na 24sata

Komentari 47

  • hr-reality 21.03.2012.

    Neka,neka!Mandi je propao a koliko je bliže Zagrebu - tvornice treba graditi a ne ikee!

  • sprangija 21.03.2012.

    ma nisu oni blesavi,pa koliko ima tih centara stvarno nas treba bit najmanje 10 miliona ljudi i da svi imamo dobre place da bi svi ti centri radili kak spada imam frenda u Norveskoj on kaze da oni prvo dobro razmisle di ce potrosit krunu,da su gradili aerodrom 20 godina a imali su love dok sve nisu dobro ispitali,a kod nas napravi se arena zbog 10 dana rukometa i potrose stotine miliona kuna,a sta ce poslije bit bas ih briga,bitno da su svi uzeli sebi lovu u dzep a mi placamo sto su izgradili kroz poreze i mjesecne rezije koje divljaju non stop

  • optipesimist 21.03.2012.

    Tako to rade pametne kompanije , ne odustaju od započetog posla jer su već uložili značajna sredstva za kupovinu zemljišta, izradu projekata a naposljetku i neki radovi su već u tijeku. Smanjili su investiciju jer su svijesni stanja u državi i kupovne moći u Hrvatskoj, jednostavno ne srljaju! Nažalost kod nas je takvih malo , radi se sve na brzinu i nepromišljeno pa se kasnije proljevaju suze i traže krivci za propale projekte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare