To je to što me zanima!

Ilegalna gradnja: Pročelniku skoro stiže i policija na vrata?

Mladen Ogrinc je kao pročelnik za gradnju bespravno gradio. Grad Samobor će uskoro kazneno prijaviti Mladena Ogrinca da je zlorabio položaj i pogodovao sam sebi.
Vidi originalni članak

Mladen Ogrinc je govorio da je sve u redu s njegovom gradnjom, da je sve u skladu s urbanističkim planovima i dozvolom, a golim okom se vidjelo da je izgradio previše i sumnjali smo da nešto nije u redu.

Kaže nam to sugovornik iz gradske uprave Samobora, koji nastavlja da su provjere pokazale da pročelnik ne gradi u skladu s urbanističkim planom. Kako smo prvi objavili, Samobor je postao jedinstveni slučaj jer je njegov pročelnik za prostorno planiranje i gradnju i sam bespravno gradio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ogrinc je prošli tjedan zbog toga dao otkaz, a i počeo je sam rušiti jedan kat na svojoj zgradi u Maloj Rakovici, naselju u sklopu Samobora. Na zemljištu koje je kupio od Grada planirane su obiteljske kuće, a jasno je vidljivo da je Ogrinc napravio zgradu sa stanovima. Ured kojemu je on na čelu preparcelizirao je mimo propisa zemlju kako bi omogućio veću gradnju, ali i uz to je izdana dozvola za objekt koji je bio viši od dopuštenoga.

Kako neslužbeno doznajemo, u Samoboru je već okupljen pravni tim koji bi uskoro trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Ogrinca za zlouporabu položaja i ovlasti jer dosad prikupljene informacije govore da je iskoristio svoju funkciju da pogoduje sam sebi. Prijava će zatim ići prema policiji i Državnom odvjetništvu. U tom slučaju bi prvo dobio i suspenziju jer je još zaposlenik gradske uprave, a ako se sve pokaže točnim i - otkaz.

MLADEN OGRINC Pročelnik za građenje ilegalno gradio pa sam sebi srušio kuću

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak kaže da je sad sve na pravnicima.

- Pričekajmo da pravna služba završi sa svojim radom i njihovo mišljenje. Pa ćemo onda vidjeti ima li tu elemenata kaznenog djela - suzdržan je bio Beljak, koji nam je već ranije potvrdio da je od Ogrinca tražio ostavku.

Nezavisna samoborska vijećnica Irena Franceković, ali i vijećnik HDZ-a Vladimir Skendrović, poslali su priopćenje u kojem traže i Beljakov odlazak jer je Ogrinc uživao njegovu zaštitu. Pročelnik Ogrinc je inače 12 godina na funkciji pročelnika, a prije toga je bio i građevinski inspektor. Podsjetimo, Ogrinc nam je u četvrtak priznao da je pogriješio i da zato sam ruši jednu etažu. Franceković ne smatra da je to bila pogreška niti da je radio sam.

- Ne može jedan pročelnik ništa takvoga raditi na svoju ruku. Pa dogradonačelnik i gradonačelnik su bili sa svim upoznati - kaže.

Dodaje da treba ispitati i niz dozvola koje je izdao Ogrinc.

- Građani se javljaju i kažu da je bilo još sumnjivih objekata po gradu za koje je dozvole dao Ogrinc - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Dak1959 02.08.2019.

    Baš me briga za ilegalnu gradnju ! Mene zanima kako se je onaj bager popeo na zgradu ?

  • Dotor1 02.08.2019.

    kod nas jos samo nekretnine vrijede, jer posten narod ce ih kupovat kreditima na 40g dok mafija ih gradi. Samo suti narod

  • Dotor1 02.08.2019.

    kod nas jos samo nekretnine vrijede, jer posten narod ce ih kupovat kreditima na 40g dok mafija ih gradi. Samo suti narod

Komentiraj...
Vidi sve komentare