To je to što me zanima!

Ilegalni krediti: Vidite li oglas, odmah to prijavite Ministarstvu

Građane i dalje pozivamo da se prije sklapanja ugovora o kreditu dobro informiraju posjeduje li navedena institucija odobrenje za rad, poručuju iz Ministarstva financija
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija upozorilo je na svojim službenim stranicama na prijevare tzv. kreditnih ureda koji posluju bez odobrenja za rad.

Ministarstvo podsjeća da je 19. listopada 2012. na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, prema kojem svi pružatelji usluga potrošačkog kreditiranja, kao i posrednici pri pružanju takvih usluga moraju posjedovati odobrenje za rad izdano od strane Ministarstva financija, HNB-a (za kreditne institucije) ili HANFA-e (za leasing društva).

Odmah po stupanju na snagu ovoga Zakona, izvršena je kontrola eventualnog nastavka djelovanja tzv. kreditnih ureda i drugih trgovačkih društava koja su djelovala bez odobrenja. Inspekcijskim nadzorom nad 100 takvih društava utvrđeno je da su zatvorena/prestala s poslovanjem te je od Trgovačkog suda zatraženo njihovo brisanje iz Sudskog registra.

Građane i dalje pozivamo da se prije sklapanja ugovora o kreditu dobro informiraju posjeduje li navedena institucija odobrenje za rad te da Ministarstvu financija prijave sve sumnjive pojave poput zalijepljenih oglasa za brzo odobravanje kredita i zajmova i sl. Na svaku prijavu, nadzorne službe Ministarstva financija promptno će reagirati, stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ani25 30.08.2013.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • zng108 16.08.2013.

    koje budalastine oglasi na sve strane za brze povoljne kredite itd....nek policija uzme telefon u ruke nazove prevarante sto nude kredite pohapse i gotovo...oderu ih od batina i velikom kaznom i rjesno s takvim sto se bogate na tudoj nesreci....

  • Ahileja 16.08.2013.

    Konačno da je netko primjetio ilegalno kreditno poduzetništvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare