To je to što me zanima!

Ilegalnim pištoljem ubio psa kod Rogoznice, prijeti mu zatvorska kazna do dvije godine

Prema izvješću šibensko-kninske policije, istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 29. studenoga popodne u mjestu Dvornice pucao u psa u vlasništvu 30-godišnjakinje
Vidi originalni članak

Zbog ubijanja ili mučenja životinje kazneno je prijavljen 63-godišnjak koji je krajem studenoga, bez povoda, iz vatrenog oružja koje ilegalno posjeduje usmrtio psa kojega je zatekao u blizini kuće kod Rogoznice, zbog čega mu prijeti kazna zatvora do jedne ili dvije godine.

IZVJESTILA POLICIJA Kod Imotskog sletio s ceste, zadobio ozljede opasne po život

Prema izvješću šibensko-kninske policije, istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 29. studenoga popodne u mjestu Dvornice pucao u psa u vlasništvu 30-godišnjakinje.

Pas je od ozljeda uginuo, a policija je 63-godišnjaku uzela vatreno oružje kojim je pucao, a koje je ilegalno posjedovao.

OŠTETIO DRŽAVNI PRORAČUN U poreznim prijavama lažno iskazao pretporez svoje tvrtke, utajio više od 330.000 kuna

Šibenskom tužiteljstvu protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinje.

HTJELI UPASTI U VLADU U Njemačkoj racije: Uhitili 25 ljudi, desničara i bivših vojnih lica. Planirali državni udar?!

Po Kaznenom zakonu, do jedne godine zatvora kaznit će se onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Do dvije zatvorske godine prijete onome tko isto kazneno djelo počini iz koristoljublja.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Hrvat za Hrvate 08.12.2022.

    Prvo ako je pas bio bez vlasnika/povodca/brnjice onda i vlasnika na dvije godine. Isto tako ako je ilegslno oruzje samo za posjedovanje 5 godina a za uporabu ilegalnog jos 7 godina.

  • John Tri Volta 08.12.2022.

    A naravno ima i kretena sa pitovima i sličnim pasminama koje puštaju da se igraju na dječijim igralištima,šetnicama uz rijeke..kažu miran kao beba je je specijalno.Kad vidim lika tetoviranog od glave do pete sa pitom dobijem proljev ne jer me strah zbog mene nego zbog djece.Ne pravdam da se zgazi mrav ali ponekad ljudi ucinu potrebno i nakon par upozorenja tim osobama da se moze zlo dogodit.Novinari bacu kost u naslovu a pozadina priče se nezna.Pametnom dosta

  • dalda 07.12.2022.

    Jedino nije jasno zašto je čovjeku trebalo 64 godine da bez razloga ubije psa,ako je baš takav zlotvor zašto je čekao tolike godine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare