To je to što me zanima!

Ilija i Stjepan grade škole u Africi i hrane gladnu djecu

Braća Dilber svaki slobodni trenutak proteklih 40 godina posvetili su pomaganju najsiromašnijima, a tvrde kako će to činiti sve dok ih zdravlje bude služilo
Vidi originalni članak

Za ovaj Božić poslali smo novac u četiri Centra za nezbrinutu djecu u Africi čime smo pomogli oko 1000 djece bez roditelja koja nemaju što jesti, rekao je Stjepan Dilber (75) koji s bratom Ilijom 40 godina pomaže gladnoj djeci u Africi. Misionar Ilija (84), koji sad živi u isusovačkom staračkom domu u Zagrebu, pola života posvetio je siromašnima u Zambiji. Uz pomoć brata Stjepana, također isusovačkog redovnika, koji je godinama u Hrvatskoj sakupljao novac, sagradio je 20 crkava, 15 škola, desetke kuća i nekoliko bolnica te nahranio tisuće siromašnih.

Tijekom studiranja u Austriji Stjepan se dosjetio kako iskoristiti pisma studenata koji su živjeli u domu. S omotnica je skidao poštanske marke te ih prodavao. Ubrzo je bratu u Zambiju poslao prvih 2000 kuna.

- Za to su se onda mogle sagraditi tri lijepe obiteljske kolibe. Otad sakupljam marke, no hobi sam proširio i na stare razglednice, stari novac, telefonske kartice i sve što mogu unovčiti - rekao je brat Stjepan, preko čijih je ruku dosad prešlo 50.000 markica. Do sada su prehranili nekoliko tisuća djece.

Pomoć za gladne u africi uvijek je dobrodošla

Braća Dilber mole ljude da im se jave ako imaju viška stvari koje žele darovati gladnoj djeci. Također, tko želi može im pomoći uplatama na račun u ZABA-i na ime Stjepan Dilber - Misijski ured Družbe Isusove, na broj 3223328815.

Reportažu o humanitarnom radu braće dilber gledajte na htv-u u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” i www.ponoshrvatske.hr

Idi na 24sata

Komentari 8

  • divljaruža 09.12.2010.

    Žalosno mi je kad vidim da ovakvi članci prolaze nezapaženo. Nema onih komentatora koji kad čuju crkva i svećenik odmah počnu vrištiti pedofilija i lopovi. Ovo je izvorno kšrćanstvo, ovo je naša vjera i naš nauk. Nažalost za sve loše što se dogodi u kršćanskim redovima, digne se nemila halabuka, a sve ono što dobro radi crkva i velika večina svećenika, čega ima sigurno puno više nego zla, na to zažmirimo i to na žalost prođe ovako nezapaženo. Umjesto da više pažnje u životu pridajemo dobrim i pozitivnim stvarima, mi se uvijek više osvrćemo na one loše. Ovakve stvari bi nam trebale biti uzor i primjer života, bez obzira jesmo li kršćani ili ne.

  • angie95 08.12.2010.

    baš lijepo, svaka čast :))

  • Frank Ribery 08.12.2010.

    Se mogu ja sa frendom slikati?Mi kad hodamo cestom masemo svim autima i na taj nacin podizemo opce raspolozenje ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare