Obavijesti

News

Komentari 8

Ilija i Stjepan grade škole u Africi i hrane gladnu djecu

Braća Dilber svaki slobodni trenutak proteklih 40 godina posvetili su pomaganju najsiromašnijima, a tvrde kako će to činiti sve dok ih zdravlje bude služilo

VIDEO

Za ovaj Božić poslali smo novac u četiri Centra za nezbrinutu djecu u Africi čime smo pomogli oko 1000 djece bez roditelja koja nemaju što jesti, rekao je Stjepan Dilber (75) koji s bratom Ilijom 40 godina pomaže gladnoj djeci u Africi. Misionar Ilija (84), koji sad živi u isusovačkom staračkom domu u Zagrebu, pola života posvetio je siromašnima u Zambiji. Uz pomoć brata Stjepana, također isusovačkog redovnika, koji je godinama u Hrvatskoj sakupljao novac, sagradio je 20 crkava, 15 škola, desetke kuća i nekoliko bolnica te nahranio tisuće siromašnih.

Tijekom studiranja u Austriji Stjepan se dosjetio kako iskoristiti pisma studenata koji su živjeli u domu. S omotnica je skidao poštanske marke te ih prodavao. Ubrzo je bratu u Zambiju poslao prvih 2000 kuna.

- Za to su se onda mogle sagraditi tri lijepe obiteljske kolibe. Otad sakupljam marke, no hobi sam proširio i na stare razglednice, stari novac, telefonske kartice i sve što mogu unovčiti - rekao je brat Stjepan, preko čijih je ruku dosad prešlo 50.000 markica. Do sada su prehranili nekoliko tisuća djece.

Pomoć za gladne u africi uvijek je dobrodošla

Braća Dilber mole ljude da im se jave ako imaju viška stvari koje žele darovati gladnoj djeci. Također, tko želi može im pomoći uplatama na račun u ZABA-i na ime Stjepan Dilber - Misijski ured Družbe Isusove, na broj 3223328815.

Reportažu o humanitarnom radu braće dilber gledajte na htv-u u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” i www.ponoshrvatske.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza