To je to što me zanima!

Ima li bizarnijeg dizanja cijena? Zagrepčanima je i smrt skuplja

Holding velike nade polaže u prodaju Zagrepčanke i prodaju stanova u Sopnici Jelkovec. Cijenu ukopa dižu za 20 posto, a otkaze može očekivati 419 radnika
Vidi originalni članak

Nakon javnog prijevoza i vode, kao i struje, plina i PDV-a koji je pogodio i ostatak Hrvatske, Zagrepčani će od ljeta plaćati skuplje ukope i kremiranja na gradskim grobljima, i to za čak 20 posto. Uz to, za 30 posto raste cijena održavanja groblja.

Ovo novo i poprilično bizarno poskupljenje dio je velikog plana poslovanja Holdinga kojeg su usvojili u srijedu. 

Uz te nove namete, Holding očekuje mnogo i od prodaje Zagrepčanke i stanova u Sopnici Jelkovec. Od toga očekuju dobit od 120 milijuna kuna. 

Otkaze čeka 419 zaposlenika 

Zaposlenike Holdinga čekaju rezanja jubilarnih nagrada, otkazi... Može ih očekivati čak 419 zaposlenika, od toga 304 su stalno zaposlena, a 115 će osobno uvjetovati skidanje s platnih lista u 18 podružnica.  Prema pisanju Večernjeg lista najviše će smanjenjem broja zaposlenih za tri posto nastradati ZET-ovci kojih je prema procjeni uprave viška 197.

U Holdingu su uvjereni su kako će svim ovim mjerama, dakle rasprodajom imovine, rezovima unutar tvrtke ali  i poskupljenjima dovesti tvrtku u plus od 65 milijuna kuna. 

Dok država rasprodaje,  Holding ulaže u svoje turističke objekte

Uz to, Holding planira širiti vodovodnu mrežu, a  planiraju ulagati (4,7 milijuna kuna) i u vlastitu turističku djelatnost tj. obnovu objekata kojima su vlasnici na moru. 

Zanimljivo, u isto vrijeme kada Ministarstvo turizma rasprodaje državne turističke objekte na moru, Holding radi upravo suprotno i ulaže u njih.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ludom 10.05.2012.

    Ta tvrtka zvana Holding se toliko proširila da je sada postala sama sebi svrhom. Od firme, koja bi trebala opsluživati građane, postala im je opterećenje. Prvenstveno ima previše zaposlenih, a ima ih koji uopće niti ne znaju koji im je konkretni posao. Nekada, kad nije bilo toga, sve je normalno funkcioniralo, dok se neki pametnjakovići iz gradske skupštine nisu sjetili kako (opet zakonski) uhljebiti svoje prijatelje, nećake, šogore itd, itd. Znadem iz vlastitog iskustva da se često izgube u vlastitim kompjuterskim programima, jer jednostavno neki nisu niti dovoljno educirani, a imaju toliko podataka da se ni dobar haker ne bi mogao u tome snaći. Primjer zagrebparkinga, koji u svome serveru ima, npr. sve podatke o invalidnim osobama i njihovim vozilima, a da djelatnici na terenu o tome nemaju pojma te redom odvoze vozila invalida misleći ili ne znajući da to jednim telefonskim pozivom mogu provjeriti. Bog će im oprostiti jer ne znaju što rade.

  • rampa 09.05.2012.

    Imat ce nadlezni sudovi posla. Naime kako ce objasniti da se ljudi koji su nepotrebni i stavljeni na crne liste kao tehnološki višak odavna nadopunjeni stranackim, rodackim i ljubavnickim vezama. Ocito Zg Holding ima novaca na bacanje ili u Upravi nisu upoznati što se radi po podruznicama. Bitno je biti simpatican, u SDP-u i siguran si . Ostali nesimpaticni i stranacki krivo opredjeljeni imaju se razloga bojati. Kriteriji su nejednaki i jedna pravila vrijede za SDP-ce ,a druga za sve ostale jadnike i smrtnike. A sudovi koji su unaprijed izgubljeni zbog pojedinih mozgova ici ce na teret zagrepcanaca preko novih poskupljenja. Velicanstveno,

  • user_72441 09.05.2012.

    Ko da je bitno gdje ce mi tijelo zavrsiti kad umrem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare