To je to što me zanima!

Ima li u EU fondovima sredstava za stadion? Tramišak: 'Samo za manje sportske infrastrukture'

Ministrica je istaknula kako je ponosna na uspjeh naše reprezentacije, ali i na sve hrvatske sportaše
Vidi originalni članak

Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gostovala je u N1 studiju gdje je komentirala najave o izgradnji nacionalnog stadiona o kojem se počelo sve više pričati nakon novih povijesnih uspjeha hrvatske reprezentacije u Kataru.

SUDIO INFANTINO Radnici koji su gradili stadione i nogometne legende odigrali utakmicu: Ovo je nevjerojatno

Ministrica je prije svega rekla da je ponosna na rezultat Vatrenih.

- Svi trebamo biti ponosni na njih, ali i na sve hrvatske sportaše- rekla je Tramišak, dodavši da se nada brončanoj medalji u subotu.

Novinarka ju je potom upitala  ima li u fondovima novca i mogućnosti za ulaganje u sport, odnosno izgradnju stadiona.

- Fondovi Europske unije, odnosno, dio kohezijske politike koji je kod nas, prvi put u ovom razdoblju imamo određenu alokaciju, ali to je za ulaganja u manju sportsku infrastrukturu u manjim gradovima, koja će poslužiti za izgradnju manje sportske infrastrukture i manjih sportskih centara. Ono što smo uspjeli osigurati, iako kohezjska politika ne podrazumijeva izgradnju veće infrastrukture, uspjeli smo osigurati dogradnju škola, a to podrazumijeva i izgradnju sportskih dvorana-  rekla je.

VIDEO: NA TRGU I GLEDANJE TEKME Tomašević otkrio: Vatrene ćemo dočekati na Trgu u ponedjeljak! Potres u Dinamu? Ne bih o tome

Dodala je da je poznato da sport na svim razinama kreće uglavnom iz malih sredina, a talenti onda od tamo odlaze u veće klubove stoga su ovakve invensticije vrlo važne.

Upitana o koliko se novca radi, Tramišak je rekla da postoji više dijelova programa koji se na to odnose.

- Kad govorimo samo sport-kultura-turizam, to je oko 40 milijuna eura za cijelu Hrvatsku. Dodatno imamo i gradove, imam oraspisan prvi poziv gdje će gradovi sami moći odrediti dio alokacije i reći koliko sredstava planiraju uložiti. Dodatno, za potpomognuta područja imamo sredstva za dogradnju škola. Kad sve to zbrojimo, imamo na raspolaganju oko 100 milijuna eura- rekla je Tramišak.

BURNO U MAKSIMIRU I Tomašević ljutit zbog događaja u Maksimiru, gradonačelnik sada ipak odustaje od stadiona?

- Kad govorimo o najavama koje su išle iz Vlade, to Ministarstvo turizma i sporta koordinira pa je to pitanje za njih gdje vide da postoji mogućnost za pronalaženje sredstava za izgradnju stadiona- rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 14.12.2022.

    Pa ima onaj penzic na računu da izgradimo najveći stadion na svijetu

  • Dario123455677 14.12.2022.

    njo njo ima love za stadion.

  • Tko pjeva zlo ne misli 14.12.2022.

    Dobar babac....

Komentiraj...
Vidi sve komentare