Obavijesti

Sport

Komentari 133

I Tomašević ljutit zbog događaja u Maksimiru, gradonačelnik sada ipak odustaje od stadiona?

I Tomašević ljutit zbog događaja u Maksimiru, gradonačelnik sada ipak odustaje od stadiona?
2

Veliko je pitanje i kako će na sve ovo reagirati navijači. Kojima je Krešimir Antolić bio 'manje zlo' u odnosu na Zdravka Mamića. I hoće li BBB-i i dalje glasno bodriti igrače na svim utakmicama....

VIDEO

Zdravko Mamić jučer se slavodobitno vratio u Maksimir. I pokazao kako nakon dvije-tri godine opet preuzima konce u Dinamu. Da, Zdravko Mamić posljednjih godina doista nije bio glavni čovjek u Maksimirskoj 128, njegov je utjecaj kopnio iz dana u da, no onda je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem dobro osmišljenim napadom na jučerašnjoj redovnoj Skupštini "pomeo" svog glavnog suparnika Krešimira Antolića.

Pokretanje videa...

Dinamo zaradio 150 milijuna kuna 01:12

Na Skupštini Dinama pojavilo se 67 skupštinara, od kojih je većina u Maksimir stigla s jednim ciljem - srušiti Krešimira Antolića. Jedan od tri člana Uprave kluba (uz Vlatku Peras i Amru Peternel) posljednjih godina polako je preuzeo sve konce u Dinamu, postao najvažnija osoba u klubu, a to se nije svidjelo Međugorju. Koje ga je i postavilo na tu funkciju, ali i kojem je Antolić u međuvremenu "otkazao poslušnost".

Skupštinari su tako na dnevni red Skupštine donijeli točku prema kojoj se krenulo izglasati nepovjerenje Krešimiru Antoliću kao članu Uprave kluba. I čak 40 skupštinara mu je okrenulo leđa, njih deset je bilo za Antolića, dok ih je 10 bilo suzdržano. Kako saznajemo za nepovjerenje Antolića bilo je i 20-tak ljudi koji danas svakodnevno rade u klubu, pa i neki njegovi najbliži suradnici poput tajnice koja s njim sjedi u uredu.

- Nikada nisam svjedočio nečemu ovakvom, samo što se nisu i pištolji vadili - rekao nam je ispred Johanna Francka jučer jedan od Dinamovih skupštinara.

Zagreb: U Hotelu Sheraton održana je skupština Dinama

I dok je na Skupštini kluba vladao kaos, Dinamo je u centru Zagreba organizirao Božićni party na kojem se pio šampanac, gdje se jelo i pilo. Naravno, ni zabava u Johannu Francku nije bila idilična, taj je party bio promašaj, društvo se već prije ponoći sasvim razišlo. A nekada se sa takvih partyja nije doma išlo do jutra.

Na Skupštini koja je trajala više od tri sata bilo je puno verbalnih prepucavanja dviju "zaraćenih strana", raznih svađi i svakakvih dobacivanja. A kada je Krešimir Antolić od skupštinara zatražio razlog zbog kojeg mu daju otkaz, Zdravkov brat Stojko Mamić glasno je dobacio:

- Nepoželjan si!

Dio skupštinara koji su tražili "pad Antolića" verbalno je napadao one koji su ga podržavali, a Antoliću se među ostaloga zamjeralo osnivanje Plavog kornera (dvije kućice ispod zapadne tribine na kojoj se prodaje hrana i piće), kao i dovođenje brata (postao glavni kuhar) u Dinamo. Sada je na redu Izvršni odbor koji bi jako brzo trebao samo potvrditi odluku Skupštine kluba, pa Antolića i službeno maknuti iz Dinama.

U cijeloj priči bitne su još dvije stavke, kako će na posljednje događaje iz Maksimira reagirati navijači, pa i kako će se sve odraziti na temu stadiona. Krešimir Antolić nije bio miljenik Dinamovih navijača, ali im je u cijeloj priči bio draži od Zdravka Mamića. Dinamo je posljednjih mjeseci imao dobru atmosferu na tribinama, Bad Blue Boysi su maksimalno podržavali igrače, a scene sa Stamford Bridgea pamti cijeli nogometni svijet. Kako će biti dalje, hoće li navijači i dalje ostati svim silama uz igrače - teško je predvidjeti.

Zagreb: U Hotelu Sheraton održana je skupština Dinama

A saznajemo kako je, zbog svih događaja sa Skupštine, "poludio" i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Naime, politički vrh nema namjeru pomagati u gradnji Dinamovog stadiona dok klubom "vedri i oblači" bjegunac od hrvatskog pravosuđa. Tomislav Tomašević je već odradio nekoliko sastanaka s Krešimirom Antolićem oko gradnje novog stadiona, ali sada bi se i ta priča mogla vratiti na "stand by". 

U Maksimiru očito nikada nije dosadno. Na Božićni party jučer su stigle i Vlatka Peras i Amra Peternel, ali Krešimira Antolića nije bilo u Johannu Francku. On je svoj poraz doživio prilično teško, bio je to velik udarac za neslužbeno prvog čovjeka kluba koji je zadnjih mjeseci iz Dinama micao ljude koji "ne plešu" po njegovim notama. 

U Dinamu će i dalje vladati borba za prevlast, Mamić je sada puno bliži vrhu, a vidjet ćemo tko će postati njegova "osoba od povjerenja", tko će bespogovorno slušati naputke iz Međugorja. I hoće li u klubu sada krenuti "odmazda". Hoće li skupštinari koji su podržali Antolića ili u ovom slučaju bili suzdržani još dugo biti dio Dinama. Sve je moguće, a Ante Čačić sutra bi trebao s momčadi započeti pripreme za proljetni dio sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: 'ARGENTINA ĆE BITI PRVAK SVIJETA'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom