To je to što me zanima!

Ima nade: Brodosplit, Talijani te Nijemci u igri su za škver

Konzorcij njemačkih tvrtki zainteresiran je za kupnju 3. maja, dok Tomislav Debeljak i Brodosplit s Talijanima razmatraju cijeli Uljanik
Vidi originalni članak

Inzistirat ćemo da oba brodogradilišta, Uljanik i 3. maj, budu u paketu. To nam je primarni cilj, premda razmatramo sve opcije, rekao je novinarima predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić.

U PARTNERSTVU S FINCANTIERIJEM Brodosplit predao ponudu za restrukturiranje Uljanik Grupe

Bulić je ipak dodao da “oba brodogradilišta moraju opstati pod bilo kojim uvjetima”. Dubinsko snimanje škverova obavilo je šest tvrtki, a riječki 3. maj je u povoljnijoj poziciji jer bi ga bilo lakše, brže i jeftinije restrukturirati od Uljanika. Za 3. maj zanima se konzorcij njemačkih tvrtki na čijem je čelu brodogradilište Elsflether Werft, a uz saski škver je i tvornica motora. Potencijalnih kupaca ima i u Ukrajini te Nizozemskoj. Brodosplit Tomislava Debeljaka je, piše Novi list pozivajući se na Brodosplit, s tršćanskim brodogradilištem Fincantieri predao ponudu za restrukturiranje Uljanik grupe, no nisu sigurni žele li preuzeti cijelu grupu, u kojoj su oba brodogradilišta, ili samo 3. maj. Uprava Uljanika ponude bi sutra trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu. Emil Bulić je rekao kako je upravi jako važno što potencijalni parteri nude u brodogradnji. Upravu zanima održivost brodogradnje.

TRAŽE HITAN SASTANAK Uljanik još nije isplatio plaće, sindikati prijete prosvjedom

“Izbor partnera je na upravi i nadzornom odboru, i tu staje svaka moguća odgovornost bilo koga drugoga. Uprava će se konzultirati s Vladom i ministarstvom jer nemamo mogućnosti niti alata da samostalno to napravimo”, rekao je Bulić.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • zemuncevic 27.01.2019.

    Kada ih stranci preuzmu onda će morati raditi a ne se vucati po Rijeci i Puli a tražiti plaće iz proračuna !!!!

  • zemuncevic 27.01.2019.

    Strancima u ruke pa će raditi ko sat !!! Ovi sa nazivom “u hrvatskim rukama” je goli lopovluk !!!

  • Smoke_on_the_Water 27.01.2019.

    Ma ne vjerujem da ima nade i da će ministar Horvat dobro odraditi posao oko ovih brodogradilišta. Zašto? Zato što kupusar bernardić tvrdi da je stvar propala a to mu je obrazložio bivši partijski blagajnik maras. Nisam siguran jel su te projekcije marasu od bogatog blagajničkog iskustva ili zato što je pao sa konja na glavu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare