To je to što me zanima!

Ima tek tri mjeseca: U KBC-u Rebro transplantirali jetru bebi

Operacija je trajala čak deset sati. Transplantacija je bila nužna zbog zatajenja jetre. Bio je to izazov s kojim se tim od 20 liječnika prvi put susreo
Vidi originalni članak

Liječnici su u bolnici KBC Rebro u Zagrebu u utorak po prvi put transplantirali jetru tromjesečnoj bebi, javlja HRT. Operacija je trajala deset sati. Transplantacija je bila nužna zbog zatajenja jetre. Bio je to izazov s kojim se tim od 20 liječnika prvi put susreo.

- Ovo je najmlađe dijete uopće koje je pristupilo transplantaciji. Mnogi centri u svijetu to ne prihvaćaju. Dijete s tri mjeseca je ekstremno osjetljivo,  i što se tiče anestezije i cijelog postupka. Kod njega se i najmanje greška teško može kompenzirati, i beba teško može preživjeti - kazao je za HRT prof. dr. sc. Mate Škegro, predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb. 

Dječak se trenutno oporavlja u izolaciji.

- Evo, 16 sati nakon što je složeni zahvat završen i po svim pokazateljima uspio, mi se nadamo da ćemo imati dugoročan uspjeh i da smo zapravo vratili zdravlje - kazao je prof. dr. sc. Jurica Vuković, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a  Zagreb.

U njegovo zdravlje, nakon što je dijete već dva mjeseca u bolnici, sve nade polaže i majka.

- Sretna sam što sam cijelo vrijeme mogla biti uz svoje dijete. Sada je malo stres to što smo odvojeni, ali znam da je na aparatima i na punoj brizi i sada samo nada ostaje - kazala ja za HRT majka Snježana Jergović Tolić.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 13.04.2017.

    trebalo bi napraviti anketu -kada se bolje zivjelo : u Jugoslaviji nekada ili danas u Hrvatskoj......pa da vidimo sto bi narod rekao

  • aventin123 13.04.2017.

    Bravo doktori

  • 13.04.2017.

    jao sto cestitke prste na sve strane, a sutra cete svi drvlje i kamenje po lijecnicima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare