To je to što me zanima!

Ima teške ozljede: Na dječaka pala željezna konstrukcija koša

Četrnaestogodišnji dječak teško je ozlijeđen u nedjelju poslijepodne dok se s prijateljima igrao na košarkaškom igralištu u osječkom naselju Retfala
Vidi originalni članak

Trula željezna konstrukcija koša na košarkaškom igralištu gotovo je koštala života 14-togodišnjeg I.G. iz Osijeka koji se u nedjelju popodne igrao sa prijateljima na igralištu. Njih 20-tak vršnjaka okupilo se na igralištu u osječkom naselju Ljudevita Posavskog te su, što često čine, zaigrali 'basket'. U jednom je trenutku jedan od dječaka skočio do obruča koša da 'zakuca' loptu, uhvatio se za obruč i počeo padati zajedno sa cijelom kontrukcijom. Dječak I.G. nalazio se leđima okrenut i nije vidio što se događa. Koš sa pločom i cijela konstrukcija pali su mu na glavu i na leđa teško ga ozlijedivši.

Njegovi prijatelji ostali su pribrani i odmah pozvali Hitnu pomoć, ali i dječakovu mamu koja je odmah došla. Šokirana prizorom, mama je hrabrila sina do dolaska Hitne jer se on žalio na jake bolove. Srećom, ostao je pri svijesti. Odmah je prevežen u bolnicu gdje je konstatirano da je zadobio prijelom ključne kosti i potres mozga pa je odmah predviđena operacija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

"Iako je teško ozlijeđen i stalno u bolovima, sretna sam što je ostao živ. Mogao je ostati invalid. Na tom se igralištu igraju i manja djeca i mogao je stradati još netko. Ogorčena sam i tužit ću odgovorne što se sprave na dječjim igralištima redovno ne kontroliraju i obilaze pa predstavljaju ovakvu opasnost za djecu", rekla je novinarima dječakova mama Nikolina G.

Srušena konstrukcija koša istrunula je i to se vidi i naočigled. Problem dotrajalih igrališta iznio je na gradskom vijeću vijećnik Miroslav Sikora upozorivši da o tome treba voditi više računa.

"Ne znamo kako je moguće da je ta konstrukcija već istrunula jer to je igralište obnovljeno sa novim spravama prije samo šest godina" rečeno je na vijeću.

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Marac37 27.09.2016.

    Obnovljeno prije šest godina možda samo ofarbano koja laž.Mali želim ti brz oporavak.A ovi poglavari grada Osijeka neka se uvate posla.

  • Masiv 26.09.2016.

    Dečku želi da brzo ozdravi, a ti mama si mogla barem skinuti naočale.

  • navrhbrdavrbamrda 26.09.2016.

    Nije "istrunula" nego je "korodirala"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare