To je to što me zanima!

Imaju interes: JGL želi uložiti u Imunološki zavod, ali uz uvjet

Podsjetimo, upravljanje Imunološkim zavodom je preuzela stečajna upraviteljica Branka Malbašić, a 200 zaposlenika je dobilo otkaz. Tvrtka je završila u stečaju
Vidi originalni članak

Ivo Usmiani, direktor Jadran-Galenskog laboratorija d.d. (JGL), rekao je u četvrtak da je ta tvrtka načelno zainteresirana za ulaganje u zagrebački Imunološki zavod. Ipak postavili su i uvjet te traže da se osiguraju izvori financiranja. 

- Zainteresirani smo prvenstveno za proizvodnju virusnih cjepiva uz značajna ulaganja u novu tehnologiju i razvoj proizvoda, osobito cjepiva protiv parotitisa. Nažalost, brzih rješenja nema jer cijela procedura po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji traje 2-3 god. No prvo moramo vidjeti koji će model suradnje Vlada ponuditi - rekao je Usmiani za HRT. 

Imunološki u stečaju, upitna proizvodnja cjepiva

Podsjetimo, upravljanje Imunološkim zavodom u utorak je preuzela stečajna upraviteljica Branka Malbašić, a u srijedu je 200 zaposlenika dobilo otkaz. Tvrtka je završila u stečaju, zbog čega je upitna i proizvodnja cjepiva. Sindikati krivce vide u Vladi, ali i u direktoru koji je proglasio stečaj, pa ga je pokušao poništiti. 


Idi na 24sata

Komentari 9

  • emma123 12.01.2014.

    Građani Hrvatske nemaju interes da Riječka tvrtka preuzme Imunološki, nadam se jačoj i transparentnijoj raspravi u javnosti, ovo je strateški interes svih građana

  • Bassa_1 12.01.2014.

    Mislim da je smišljeno uništen. Imunološki zavod je vitalan za zdrastvo, nema konkurenciju i proizvodi mnogo skupih lijekova. Nekome je očito upao u oko.

  • zof 11.01.2014.

    Uvjet za preuzimanje im je da ona tri člana nadzornog odbora iz HNS-a na pola smanje svoju proviziju za uništavanje Imunološkog zavoda .

Komentiraj...
Vidi sve komentare