To je to što me zanima!

Imala je 12 godina: Uginula je Luxa, potražni pas HGSS-a

Njena vlasnica je Nataša Dančulović, jedna od spašavateljica sa najdužim stažem u Komisiji za potrage i lavine HGSS-a i koja je uz Luxu obučila još dva svoja potražna psa
Vidi originalni članak

U nedjelju je uginuo potražni pas riječke stanice HGSS-a, Luxa, u svojoj 12 godini. Luxa je bila operativan pas sve do 11 godine, a svoju zadnju godinu provela je u mirovini, međutim nikako ne mirujući.

Bila je aktivna do zadnjega dana družeći se na raznim turama, pa čak i treninzima sa ostalim potražnim psima, javio je HGSS.

Njena vlasnica je Nataša Dančulović, jedna od spašavateljica sa najdužim stažem u Komisiji za potrage i lavine HGSS-a i koja je uz Luxu obučila još dva svoja potražna psa koji su položili sve potrebne licence. 

Luxa je najaktivnija bila u treninzima i potragama sa Hrvatskom  gorskom službom spašavanja u šumama i lavinama, ali ona je i jedan od rijetkih hrvatskih pasa koja je putem Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa sa svojom vlasnicom položila najveći i najteži međunarodni ispit traganja u ruševinama koju organizira International Rescuedog Organization, i to sa najboljim rezultatom, odnosno sa stopostotnim učinkom. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Antares777 19.02.2019.

    Svaka čast Luxa... nadam se da si negdje u psećem raju.... počivala u miru curo

  • jo2hn8ny 19.02.2019.

    “Ne postoji psihijatar koji će vam pomoći kao pas koji vam liže lice.” Ben Williams. Počivala u miru Luxa.

  • Smoke_on_the_Water 19.02.2019.

    Prirodno ali jako tužno. Jako, jako tužno ...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare