To je to što me zanima!

'Imam hepatitis C, piknut ću vas i zaraziti, daj mi sve pare koje imaš, daj mi sve iz blagajne!'

Ovisnik o opijatima Mario G. (37) po Zagrebu je pljačkao pekarnice, ljekarne i pošte.  Izveo je osam razbojstava , a u dva navrata pothvati mu nisu uspješno završili. Prodavačicama je prijetio špricom
Vidi originalni članak

Mario G. je od 31.ožujka 2022. do 25. svibnja 2022. diljem Zagreba u deset navrata razbojstvima pokušao doći do plijena. U osam je bio uspješan i zgrabio je oko 37.000 kuna. 

UHVATILI SERIJSKOG PLJAČKAŠA Upadao u pošte, pekarnice, trgovine i prijetio špricom: Ukupno je uzeo 37.000 kuna

- "Imam hepatitis C, piknut ću vas i zaraziti, daj mi sve pare koje imaš, daj mi sve iz blagajne!" zaprijetio je Mario G. maskiran kapom i sunčanim naočalama držeći u ruci medicinsku špricu s iglom, navodi se u optužnici,  djelatnicama pekarnice u Drenovačkoj 13. travnja 2022. u 17.40 sati. 

Uplašena djelatnica otvorila je blagajnu na što joj je Mario G. rekao "stavi sve u vreću" no u tom trenutku u  pekarnicu je ušao kupac sa djetetom pa je lupež istrčao iz pekarnice praznih ruku. 

Vijesti Serijski razbojnik si crtao bradu pa bježao taksijem

 Mjesec dana kasije opljačkao je poštu u Laurenčićevoj. Maskiran sunčanim naočalama i sa šeširom na glavi u 12.02 sati ušao je poslovnicu i na radni pult  stavio papir na kojim je pisalo „pljačka, sve krupne novčanice iz sefa mama mi ima rak a ja hepatitis!" te zatražio od službenice da mu preda sav novac, uhvativši se pri tome desnom rukom desnu stranu hlača kao da poseže za nekim oružjem. Uplašena djelatnica  izvadila je iz blagajne novac i stavila ga na radni pult, nakon čega je uzeo 2706 kuna i išetao. 

Kada ga je policija uhitila nije s njim mogla kontaktirati jer je bio drogiran. On je, naime, od trenutka uhićenja pokazivao znakove konzumiranja opojnih droga i čitavo je vrijeme boravka u službenim prostorijama policije spavao i nije bio kontaktibilan te se s njime nije mogao obaviti nikakav razgovor.

Kad su ga uhitili bio je drogiran 

- Iz posebnog izvješća proizlazi da je prije uhićenja uhićenja konzumirao kokain pomiješan s metadonom koji je ubrizgao medicinskom špricom direktno u venu što je i dovelo do opisanog stanja. Nakon toga ispitao ga je državni odvjetnik, te je koristio svoje zakonsko pravo i nije iznosio obranu- stoji u optužnici. 

Riječ je o višestruko kažnjavanoj osobi i to zbog zlouporabe opojnih droga i imovinskih kaznenih djela. Posljednji put kažnjavan je zbog razbojstva 9. rujna 2022. Nezaposlen je i nema legalan izvor prihoda, ovisnik o opojnim drogama te tako sredstva za život i kupovinu droge ostvaruje, očito, činjenjem kaznenih djela, smatra tužiteljstvo i navodi: 

CILJAO KVARTOVSKE DUĆANE U mjesec dana na 14 dućana: Pao serijski razbojnik u Zagrebu

- Kaznena djela koja mu se stavljaju na teret počinio je serijski, u nizu, gotovo pravilnim kratkim vremenskim razdobljima što ukazuje da je izvjesno da bi Mario G. na slobodi, mogao činiti nova istovrsna kaznena djela kako bi ostvario sredstva za kupovinu droge, ali i za život. Stalni sudski vještak je također, u sklopu svog nalaza i mišljenja, ukazao na potencijalnu opasnost od ponavljanja nekog kaznenog djela - navodi tužiteljstvo dodajući da je sudski vještak predložio da mu se odredi mjera obaveznog liječenja od ovisnosti.  
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ironiron 12.12.2022.

    Nije majstor naletio na Baju , u Vrapče s njim...

  • Heroj Oluje 11.12.2022.

    Šteta što mi nikad nije naletio lik koji mi prijeti sa "piknut ću te " !

Komentiraj...
Vidi sve komentare