Obavijesti

News

Komentari 3

Upadao u pošte, pekarnice, trgovine i prijetio špricom: Ukupno je uzeo 37.000 kuna

Upadao u pošte, pekarnice, trgovine i prijetio špricom: Ukupno je uzeo 37.000 kuna
3

Razbojnik (37) "operirao" je gotovo dva mjeseca dok ga policajci nisu uhvatili. Sumnjiče ga za deset pljački na području Zagreba, a dvije je počinio zajedno s 41-godišnjakom

VIDEO

Zagrebački policajci stali su na kraj serijskom razbojniku (37) koji je gotovo dva mjeseca pljačkao pošte, pekarnice i trgovine prijeteći zaposlenicima verbalno i medicinskom špricom. Sumnjiče ga za ukupno deset razbojništava od kojih je dva počinio zajedno sa 41-godišnjakinjom.

Muškarca (37) terete da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to tri u svega nekoliko dana u radijusu od svega desetak kilometara u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu te u Ulici Božidara Magovca. Posljednje razbojništvo u pošti na Savskoj cesti počinio je 25. svibnja oko 13 sati. 

- Daj Novac, ovo je pljačka! - oštro bi zaprijetio zaposlenicima, a u jednom slučaju koristio je i medicinsku špricu, koju je policija pronašla i zaplijenila..  

Zajedno s 41-godišnjakom je 31. ožujka u popodnevnim satima došao do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici. Nakon što su ušli unutra fizički su napali zaposlenicu i otuđili novac. Dva tjedna kasnije 13. travnja ponovno su došli u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici otuđili novac. Istog dana 37-godišnjak je došao u pekarnicu u Dankovečkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom otuđio novac. Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti te opet prijeteći medicinskom špricom otuđio novac.

Istu taktiku koristio je od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti kako bi opljačkao dvije ljekarne. Ukupno se domogao iznosa od oko 37.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su ga predali pritvorskom nadzorniku i podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk