To je to što me zanima!

'Imamo dobre odnose s Crnom Gorom, to će riješiti Prevlaku'

Govoreći o pitanju Prevlake, kandidatkinja Hrvatske za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda (UN),  kazala je da je granice moguće riješiti i direktnim dogovorom
Vidi originalni članak

Bivša prva potpredsjednica hrvatske vlade Vesna Pusić izjavila je za podgoričku Pobjedu od ponedjeljka da “Hrvatska i Crna Gora imaju vrlo dobre odnose, a preostala otvorena pitanja treba rješavati, ali ne dozvoliti da na bilo koji način negativno utiču na odnose dvije države”.

Govoreći o pitanju Prevlake, kandidatkinja Hrvatske za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda (UN),  kazala je da je granice moguće riješiti i direktnim dogovorom.

“No, ako to nije moguće, onda je Međunarodni sud pravde najbolja adresa“, smatra Pusić.

Ona je podsjetila da je Hrvatska već na summitu u Wellesu prošle godine kazala da Crna Gora zaslužuje pozivnicu za članstvo u NATO.

“Hrvatska prati vaše napore u ispunjavanju kriterija i znamo da ste ostvarili vidljiv napredak, što vas čini spremnima za punopravno članstvo”, ocijenila je Pusić, dodajući da “svaka zemlja zaslužuje postati član NATO-a prema vlastitim zaslugama”.

“Jer jednom kad se kriteriji za članstvo postave, a vi ih ispunite, onda mora uslijediti i poziv”, poručila je Pusić.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • zemuncevic 25.04.2016.

    O kakvim ti odnosima pricas,mozda seksualnim babo!!!!

  • juliseli 25.04.2016.

    Pa ako su odnosi tako dobri, pa sto to nisi rijesila za svoga mandata....? Sad si se nasla lupetati...! Bogu teska, a i vragu nije mila....

  • 25.04.2016.

    ... pa nije moguće, ako Vesna bude tajnica UN-a, da će biti rame uz rame hrvatskim velikanima - Tomislavu, Jelačiću, Titu i Tuđmanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare