To je to što me zanima!

Imamo državu: Zagrebački Kosovari slave neovisnost

Središnja zagrebačka proslava proglašenja neovisnosti Kosova održava se u restoranu Globus. Dolazak su do sada najavile tisuće ljudi
Vidi originalni članak

Većina gostiju slastičarnice Zagreb nije ni znala što se slavi i zašto su kolači besplatni. Ipak, nasmiješeni konobari brzo su ih uputili kako je Kosovo neovisno.
- Građani Hrvatske su pomagali Albancima i ovo je trenutak da mi s njima podijelimo radost - kaže Gzim Redžepi, vlasnik slastičarne. Središnja zagrebačka proslava održava se u restoranu Globus. Dolazak su najavile tisuće ljudi.
Čekali smo to sto godina. Kosovo je neovisno! uzviknuo je na albanskom Ton Marku, predsjednik Unije zajednica Albanaca Hrvatske u restoranu Globus u Zagrebu. Stotine Albanaca uzbuđeno su ustali i zapljeskali te ga podržali.
- Cijela obitelj je tu. Supruga, dva sina i kćer te unuci. Jest ćemo janjetinu i slavit do jutra, rekao je Adem Binaj (60).
I u ostalim gradovima Hrvatske Albanci su organizirali proslave povodom proglašenja neovisnosti.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ujku 18.02.2008.

    bac u kry.nadam se da hrvatska nije zaboravila genera ceku imnoge nase borce.

  • Roci 18.02.2008.

    Latice pa sto ima nedostajala si mi.Nacija je nacija i identitet gdje god bio jebga.Normalno da je siptarima u cijelom svijetu ovo drago.

  • bijela latica 18.02.2008.

    Angry, pitaj Snow malo o Rociju pa će ti sigurno biti jasnije zašto piše takve gluposti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare