To je to što me zanima!

'Imamo osmero djece, svi su se zarazili koronom. Škola na daljinu je nemoguća misija...'

Svih osmero djece jedne talijanske obitelji zarazilo se virusom Covid -19. No, ono što im stvara ogromne probleme nije virus, već škola na daljinu.
Vidi originalni članak

Mnogobrojna talijanska obitelj s čak osmero djece, naišla je na velike probleme s dolaskom zaraze korona virusa. Osim što su se svi zarazili korona virusom, funkcioniranje im otežava i škola na daljinu, prenosi La Repubblica.

Osam braće i sestara, šest dječaka i dvije djevojčice, uspjeli su se zaraziti korona virusom. Virus nije poštedio nikoga, no nije ni uzrokovao značajne posljedice i komplikacije kod djece. Ono s čime se bore još od drugog mjeseca jest škola na daljinu, koja u ovako brojnoj obitelji jednostavno ne može funkcionirati.

Najstariji sin uskoro će navršiti 18 godina, a najstarija kćer ima svega 6 godina. Svi zajedno žive gradiću Brindisi u kući od 95 kvadrata s majkom policajkom i ocem recepcionerom, nekoliko metara od zračne luke. 

Njihova je 'noćna mora' započela 9. studenog kada se jedan od braće zarazio korona virusom. Ubrzo su se virusom zarazila ostala braća i sestre. 

Težak suživot ove obitelji u vrijeme pandemije dodatno je zakompliciralo i učenje na daljinu.

- Jednostavno je nemoguće da svi prate predavanja u isto vrijeme. Uspjeli smo svima omogućiti laptope. Puno nam je pomogla škola, ali i ostali roditelji koji su velikodušno ponudili svoju pomoć. Ali, problem nije u uređajima već u internetskoj vezi. U kući imamo samo jedan ruter koji se preoptereti kada se svi povežu - ispričala je Francesca Bruno, majka osmero djece.

Potpuni lockdown koji se u Italiji dogodio u ožujku, svih je iznenadio i prisilio ih na potpunu promjenu njihove svakodnevice. 

- Na sreću svi smo sada zdravi, no vrlo je teško održavati disciplinu kada su svi kod kuće. Često im je dosadno i postaju nervozni zbog toga pa započinju svađu jedni s drugima. No, činimo sve kako bi ih smirili i objasnili im da je ova situacija samo privremena - dodala je Francesca.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • branko kvadratić 02.12.2020.

    Taj nije čuo za kondom,nikad ga nije vadio....a Durex tvrtka ključ u bravu....

  • 02.12.2020.

    uloži u prezervativ

  • mihaela1000 02.12.2020.

    kod nas se samo dvije povežu i nedaj bože da je maxtv uključen. niš od veze

Komentiraj...
Vidi sve komentare