News

Komentari 5

'Imamo osmero djece, svi su se zarazili koronom. Škola na daljinu je nemoguća misija...'

'Imamo osmero djece, svi su se zarazili koronom. Škola na daljinu je nemoguća misija...'

Svih osmero djece jedne talijanske obitelji zarazilo se virusom Covid -19. No, ono što im stvara ogromne probleme nije virus, već škola na daljinu.

Mnogobrojna talijanska obitelj s čak osmero djece, naišla je na velike probleme s dolaskom zaraze korona virusa. Osim što su se svi zarazili korona virusom, funkcioniranje im otežava i škola na daljinu, prenosi La Repubblica.

Osam braće i sestara, šest dječaka i dvije djevojčice, uspjeli su se zaraziti korona virusom. Virus nije poštedio nikoga, no nije ni uzrokovao značajne posljedice i komplikacije kod djece. Ono s čime se bore još od drugog mjeseca jest škola na daljinu, koja u ovako brojnoj obitelji jednostavno ne može funkcionirati.

Najstariji sin uskoro će navršiti 18 godina, a najstarija kćer ima svega 6 godina. Svi zajedno žive gradiću Brindisi u kući od 95 kvadrata s majkom policajkom i ocem recepcionerom, nekoliko metara od zračne luke. 

Njihova je 'noćna mora' započela 9. studenog kada se jedan od braće zarazio korona virusom. Ubrzo su se virusom zarazila ostala braća i sestre. 

Težak suživot ove obitelji u vrijeme pandemije dodatno je zakompliciralo i učenje na daljinu.

- Jednostavno je nemoguće da svi prate predavanja u isto vrijeme. Uspjeli smo svima omogućiti laptope. Puno nam je pomogla škola, ali i ostali roditelji koji su velikodušno ponudili svoju pomoć. Ali, problem nije u uređajima već u internetskoj vezi. U kući imamo samo jedan ruter koji se preoptereti kada se svi povežu - ispričala je Francesca Bruno, majka osmero djece.

Potpuni lockdown koji se u Italiji dogodio u ožujku, svih je iznenadio i prisilio ih na potpunu promjenu njihove svakodnevice. 

- Na sreću svi smo sada zdravi, no vrlo je teško održavati disciplinu kada su svi kod kuće. Često im je dosadno i postaju nervozni zbog toga pa započinju svađu jedni s drugima. No, činimo sve kako bi ih smirili i objasnili im da je ova situacija samo privremena - dodala je Francesca.

Najčitaniji članci