To je to što me zanima!

'Imamo propust u vještačenju, koje je državu koštalo 11 mil. kuna, pa nitko nije dao ostavku'

Ne treba isključiti mogućnosti, kaže zastupnica Centra Dalija Orešković, da iza ostavke Vanje Marušić s čela Uskoka ipak postoje neki politički pritisci
Vidi originalni članak

Nisu, naprosto nisu, ne znam što se zapravo događa u Uskoku i DORH-u, ali ovo što sada možemo vidjeti nije i ne može nikako biti dobra vijest za državu, poručila je zastupnica Centra Dalija Orešković upitana jesu li joj jasnije okolnosti odlaska Vanje Marušić s čela USKOK-a nakon intervjua glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek. 

A ona je, podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom, istupila za HRT.

SMJENA ŠEFICE USKOKA Hrvoj-Šipek o Marušić: Da sam je se htjela riješiti ne bih je imenovala na čelo Uskoka

Godinama, naglasila je, upozorava da je Uskok potkapacitiran, da ima svega 33 pravosudna djelatnika, a da afere izbijaju iz dana u dan. 

- Tako slabo tijelo ne može se baviti onim s čime bi se doslovno na dnevnoj razini trebao baviti. Kada tome dodamo i slabe i loše zakone, sporost pravosuđa u smislu sudova koji godinama otežu vođenje jedno te istih postupaka, nezadovoljstvo javnosti, ne treba nas čuditi da i u samom sustavu tih tijela kaznenog progona dolazi do zasićenja i zamora ljudi. Teško možemo očekivati bilo kakve pomake u razdoblju koje dolazi iz razloga što su ostali visiti u zraku korupcijski predmeti koji bi mogli utjecati na ishod sljedećih parlamentarnih izbora - rekla je Orešković, koja ističe da zato i ne treba isključiti mogućnost da iza ove ostavke ipak postoje neki politički pritisci.

TAJNA SLUŽBENE ŠKODE Otkrivamo: Svi detalji kako je pala šefica USKOK-a Marušić jer je štitila svog tjelohranitelja

- A mislim da od toga najviše profitira Andrej Plenković. Nisam jedna od onih koja će automatski reći da Vanja Marušić loše radi svoj posao, bilo je propusta, ali bilo je i nekih pomaka i nekih rezultata. A ako ćemo se baviti samom suštinom i onime što je pušteno u javnost, a to je da je jedan od djelatnika skrivio prometnu nesreću, a izgleda da je do nje došlo u okviru radnog vremena, nema naznaka da je bio u alkoholiziranom stanju, e sad stavite tih stotinjak tisuća kuna štete na automobilu u srazmjer s propustom tog istog Uskoka u angažiranju vještačenja koje je državu koštalo 11 milijuna kuna pa nitko zbog toga nije podnosio ostavke - kazala je.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Jagoda jagoda 21.04.2023.

    Vanja Marušić je otišla zbog hobotnice u Hdz-u to je jasno kao dan! Zlata se sastaje i dogovara kako Andriji odgovara!

  • Gasman 21.04.2023.

    Ova drzava i narod je uvijek bio propali slucaj. Toliko lopova,lazova i muljatora u tako maloj drzavi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare