To je to što me zanima!

Imat će dva bazena, kino, pa čak i helidrom. Cijena izrade? Nevjerojatnih 2 milijarde eura

Austrijska tvrtka osmislila najluksuznije plovilo čiji interijer je obložen zlatom
Vidi originalni članak

Dužine veće od 165 metara, s kapacitetom da primi 20 gostiju i duplo više članova posade, u radionici austrijske tvrtke Migaloo sa sjedištem u Grazu navodno se već "kuha" nova superpodmornica, naziva Migaloo M5. Zamišljena je kao luksuzno supervozilo koje može voziti na moru, ali i pod morem, a s obzirom na cijenu gradnje, koja se procjenjuje na rekordne dvije milijarde eura, bit će namijenjena najbogatijim ljudima na planetu, poput Jeffa Bezosa ili Romana Abramoviča.

PODMORNICA DOMAĆE PROIZVODNJE VIDEO Tajvan predstavio svoje 'morsko čudovište': 'Ovo se u prošlosti smatralo nemogućim'

- To je budućnost plovidbe. Naša ciljana publika su vizionari i multimilijarderi, s iskustvom plovidbe ili bez njega, koji imaju neke posebne, izvanredne zahtjeve udobnosti i luksuza, što ćemo im u ovoj podmornici moći pružiti - rekao je Christian Gumpold, izvršni direktor Migalooa, te dodao kako je tvrtka trenutno u pregovorima sa "strankama zainteresiranima za njenu gradnju". Ovo moćno vozilo moći će zaroniti do dubine od 250 metara, a sretnici na njemu uživat će u luksuznom interijeru, većinom obloženom zlatom i bijelom kožom, čak dva bazena sa svake strane podmornice, a tu su i veliki vinski podrum, prostrane sobe za odmor, ali i kino. Na podmornici se čak nalazi i helidrom, za primanje gostiju iz zraka.

- S obzirom na to da je riječ tek o prototipu Migaloo M5, za ovakav će projekt biti potrebno mnogo vremena, rada, strpljenja, ali i resursa - kažu u Migaloou. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Čuvam prasce 29.01.2024.

    Moćno "vozilo" 🤣🤣🤣🤣🤣🤦🤦🤦🤣🤣🤣🤣

  • B.L.Devín 29.01.2024.

    To je jako bitna tema čak i za prosječnog Austrijanca, Njemca, Engleza, Amera,,,,,,,,a pogotovo Hrvata. I valjda je zato omogučeno komentiranje. Istovremeno članak; "Mi smo zadnji ljudi u nekad živim selima: 'Zna biti samotno, ali uvijek se nešto ima za ,raditi" - koji se nosi na sela u HRVATSKOJ, je pet plus, čitaj onemogućeno komentiranje. Valjda zato što se hrvatska sela prosječnog Hrvata ne tiču pa ih i ne zanima.

  • gargamel 100% 28.01.2024.

    Na koncu svatko dobije što je zaslužio. Mi virtualnu stvarnost u kojoj možemo gledati, putem mobitela, kako žive oni koji nas izrabljuju. Pravda je time zadovoljena. Ne zaslužuje svatko dostojanstven život. Samo oni najhrabriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare