To je to što me zanima!

Šefica Fonda za zaštitu okoliša svjedoči protiv Vinka Mladinea

Optužnica protiv Sanje Kalambure temelji na kaznenoj prijavi koju je protiv nje 2010. podnio Mladineo. Optužio ju je za "muljažu" s kantama za smeće u Perušiću
Vidi originalni članak

Na čelo Fonda za zaštitu okoliš Vlada je imenovala Sanju Kalamubru, a Večernji list je objavio kako je protiv nje potvrđena optužnica te kako je ona krunska svjedokinja protiv Vinka Mladinea kojeg terete za malverzacije u fondu teške 1,6 milijuna kuna. Optužnica protiv Kalambure temelji na kaznenoj prijavi koju je protiv nje 2010. podnio Mladineo. Optužio ju je za "muljažu" s kantama za smeće koje su se 2006. nabavljale za općinu Perušić.

Iz DORH-a su otkrili Večernjem kako je upravo prijava protiv Kalambure bila povod za ulazak USKOK-a u Fond u kojemu se otkrilo brojne nezakonitosti kojima se bavio njezin nadređeni Vinko Mladineo. Poslije se ispostavilo kako je Mladineo kaznenom prijavom Kalamburu nastojao eliminirati i učiniti je nevjerodostojnom ako ga prijavi policiji.

Stjepan Vokić, odvjetnik Sanje Kalamubre rekao je za Dnevnik.hr kako će, prema njegovim saznanjima, državni odvjetnik povući optužnicu koja je neosnovana i bila je rezultat unutarnjih sukoba u fondu. 

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy rekla je kako je Sanja Kalambura izabrana temeljem javnog natječaja koji je proveo Upravni odbor Fonda, a ona je skupila najveći broj bodova. Naglasila je kako su protiv nje kaznenu prijavu podnijeli ljudi iz Fonda u čijim nečasnim radnjama nije htjela sudjelovati te da se radi o lažnim optužbama. Holy je uvjerena da će Sanja Kalambura voditi Fond na najbolji mogući način.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • JerkoKC 20.04.2012.

    Znao sam jednog Mladinea.Možda mu je ovo brat.Pun sebe kao g.... vitamina.

  • timica2 20.04.2012.

    Gospođa Sanja bila je žrtva svoga šefa.! Samo jedno da se zaključiti iz ovoga,da Mladineo,nije pokrenuo istragu protiv gospođe,i dalje bi živio na lovorikama.Ovako se treba sjetiti one izreke koja kaže:tko pod drugim jamu kopa sam u nju padu.!Upravo se to dogodilo Mladineu,!

  • glasna_1 20.04.2012.

    čitam komentare...i po ko zna koji put se pitam....dali su komentatori pročitali članak?

Komentiraj...
Vidi sve komentare