To je to što me zanima!

Imovina ruske elite u Londonu mogla bi biti zaplijenjena, u nju bi smjestili ukrajinske izbjeglice

Ako imamo dokaze i pravnu osnovu, onda ćemo to učinit, rekao je Dominic Raab kada su ga pitali može li britanska vlada zaplijeniti imovinu u vlasništvu oligarha povezanih s Kremljom u sklopu procesa sankcija
Vidi originalni članak

Imovina ruske elite u Londonu mogla bi biti zaplijenjena i korištena za smještaj ukrajinskih izbjeglica, rekao je potpredsjednik britanske vlade, piše Independent.

- Ako imamo dokaze i pravnu osnovu, onda ćemo to učiniti - rekao je Dominic Raab kada su ga pitali može li britanska vlada zaplijeniti imovinu u vlasništvu oligarha povezanih s Kremljom u sklopu procesa sankcija Rusiji.

ANALIZA VEDRANE PRIBIČEVIĆ Vodič kroz mega sankcije Rusiji nezabilježene u povijesti: Hoće li patiti Hrvatska i njene tvrtke?

 - Gledamo na sve u krugu, radi se o timskom radu cijele vlade, od ministra vanjskih poslova i obrane do Michaela Govea i, naravno, premijer se jako trudi - dodaje Raab.

Taj potez potaknuli su Liberalni demokrati, a navodno ga je u vladi zagovarao tajnik za stanovanje Michael Gove.

Britanska vlada suočila s kritikama zbog sporije i slabije primjene sankcija protiv Rusa povezanih s Kremljom nakon invazije na Ukrajinu. No, Raab odbacuje kritike i tvrdi da je Britanija među prvima u provođenju sankcija.

UVELI IM I VIZNE RESTRIKCIJE SAD otkrio imena oligarha koji su pod sankcijama: Izgladnjet ćemo Putinovu ratnu mašineriju

- Čuli su se komentari da je Velika Britanija nekako bila spora, mi nismo bili spori. Bili smo među prvima u poduzimanju akcija. Ono što je stvarno važno je da djelujemo u dogovoru s našim europskim, američkim i drugim NATO saveznicima - govori Raab ističući da su sankcionirali više ruskih banaka nego EU.

- Jasno smo dali do znanja i uveli mjere tako da tri milijuna ruskih kompanija ne mogu podizati kredite ili biti uvrštene na britansko tržište dionica. Ove mjere, a svaka zemlja ima malo drugačije režime sankcija, sve su usmjerene na stezanje obruča i na izgladnjivanje financija koje ulaze u Putinov ratni stroj - objašnjava Raab.

Velika Britanija je preko noći sankcionirala još dvojicu ruskih oligarha, Alishera Usmanova i Igora Shuvalova. Prema ograničenjima, imovina im je zamrznuta i dobili su zabranu da putuju u Britaniju.

LUKSUZNA PLOVILA Kolekcija skupih jahti u rukama moćnih ruskih oligarha: Jedna je trenutno na vezu u Rijeci

Najavljujući mjere, Boris Johnson je rekao da želi "nanijeti maksimalnu ekonomsku bol Putinu i njegovom ratnom stroju".

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Purger Zagreb 04.03.2022.

    Tako bi trebalo i u Hrvatskoj, u sve nekretnine (Ruske) smjestiti izbjeglice iz Ukrajine

  • hvala bogu što sam ateist 04.03.2022.

    Nemogu doć k sebi, svijet je ruskom dirigentu zabranio nastupe, ruske mačke ne mogu biti predstavljene na izložbama mačaka - što je slijedeće hočemo li pred koncertnim dvoranama gledati lomače na kojima će goriti Čajkovski, Šostaković Musorgski i oni bez kojih se svjetska glazba ne može zamisliti hoćemo li pred knjižnicama civilizirane Europe gledati lomače na kojima će goriti Puškin Tolstoj Dostojevski Solženjicin i oni bez kojih se svjetska književnost ne može zamisliti - stvarno gdje prestaju sankcije a počinje divljaštvo.

  • Zlatna Vuga 04.03.2022.

    Dobra im bila ruska elita dok su u Londonu ostavljali pare, a sad bi im zaposjeli imovinu. U svakom ratu svatko svakome otima, ali Englez bi ti tu njihovu imovinu trebali ostaviti na miru dok sve ne završi. Nije svaki Rus putinovac niti želi rat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare