To je to što me zanima!

'Imovinsku karticu jednostavno je ispuniti, čak nudimo pomoć'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u nekoliko navrata istaknuo da imovinsku karticu nije bilo lako popuniti i da je lako moguće da su se dogodile tehničke greške
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučit će imovinsku karticu ministra zdravstva Milana Kujundžića, no predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković nije mogla iznositi puno detalja vezano uz slučaj.

- Teško je reći koje bi stavke trebalo najviše provjeriti. Imovinska kartica je stavljena u proceduru redovne provjere i sve podatke ćemo usporediti s relevantnim podacima koje imamo, provjerit ćemo, a nakon završetka ćemo tek moći govoriti što je tu interesantno. Pratimo što se dešava, ali prvo moramo izvršiti redovnu provjeru kartice - rekla je Novaković za N1 i dodala da bez službenih informacija ne može govoriti o tužbama koje je ministar Milan Kujundžić najavio zbog neistina iznesenih u medijima vezanih uz poslovanje njegove supruge.

Postupak same provjere podataka u imovinskoj kartici trajat će najmanje mjesec dana, objasnila je, i to ako podaci budu lako dostupni.

- Imamo oko 3000 imovinskih kartica, nas je pet u uredu i još 13 osoba. Nema šanse da se odrade sve kartice u redovnoj provjeri, ali zato su one javno dostupne da i ljudi koji znaju te osobe mogu vidjeti i prijaviti nepravilnosti pa najčešće djelujemo na temelju prijava ili novinskih članaka jer nemamo mogućnosti da sve to pregledamo, idemo na teren... Ali kad netko dovede u sumnju karticu nekog dužnosnika, odmah postupamo - objasnila je Novaković i dodala da Povjerenstvo ne istražuje i na koji je način stečena imovina.

VRAG JE U DETALJU Treba stroži zakon, političari ne znaju što je sukob interesa

Kujundžić je na konferenciji za novinare između ostalog u nekoliko navrata istaknuo da imovinsku karticu nije bilo lako popuniti i da je lako moguće da su se dogodile tehničke greške, no Novaković kaže da za sve postoje jasne upute, a i oni su u više navrata ponudili pomoć.

MIRO PALAC: 'Ne žalim što sam Kujundžiću posudio novac, prijatelji smo'

- Što se tiče same imovinske kartice, imamo i demo verziju na stranici. Ako imate sve izvatke, samo se popuni, čini mi se dosta jednostavno. S druge strane uvijek smo u uredu, može se doći kod nas, većina novih ministara došla se raspitati i to je dobar put. Što se tiče edukacija, imali smo želju i volju s Vladom i Saborom sjesti, ali nismo dobili odgovor - zaključila je.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 44

  • nori 🖖 27.01.2020.

    Tebi je sve jednostavno

  • Anonimus6666 25.01.2020.

    Treba promjeniti zakon, sve sto nije navedeno u imovinskoj kartici se oduzima i postaje drzavna imovina, bez prava pristupa, znaci kuca i sve u njoj se izvlascuje. Kraj price. Mislim da bi svi najednom znali ispuniti imovinske kartice. Naravno nakon toga ide provjera porijekla imovine u kartici!

  • POTPEC 25.01.2020.

    Nije sposoban ispuniti jedanu obićnu Imovinsku karticu, a sposoban je biti doktor i ministar. SRAMOTA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare