Obavijesti

News

Komentari 73

'Ne žalim što sam Kujundžiću posudio novac, prijatelji smo'

'Ne žalim što sam Kujundžiću posudio novac, prijatelji smo'
1

Poduzetnik Miro Palac, koji je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću posudio 40.000 eura za kupnju nekretnine u Maksimiru, kaže da je prijatelju odlučio pomoći na hodočašću u Španjolskoj

VIDEO

Studirao sam farmaciju, a Kujundžić medicinu i tako smo se upoznali. Nastavili smo se družiti i kada smo završili fakultet. Jedno društvo, u kojem smo i ministrova supruga i ja, već četiri godine pohodi dionicu puta svetog Jakova u Španjolskoj pa je tako bilo i u prvoj polovici listopada. Tijekom tog našeg hodočašća, Kujundžićima se otvorila mogućnost kupnje te stare kuće u Maksimiru i Tatjana nam je rekla da su joj to javili iz Zagreba. Razgovarali smo o tome kako bi oni zatvorili financijsku konstrukciju i odlučio sam im pomoći kao prijateljima, , rekao je Miro Palac, vlasnik dvije ljekarne i predsjednik nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net, za Novi list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

- Po povratku smo sastavili ugovor i ovjerili ga kod javnog bilježnika, a njime se Tatjana obvezala da će mi do 25. listopada 2020. vratiti 40 tisuća eura. Taj sam iznos, u kunskoj protuvrijednosti, sa svog tekućeg računa prebacio na njezin. Kada Kujundžići prodaju nekretninu u Markuševcu, koja je daleko od grada, u gotovo nepristupačnom dijelu na brijegu, podmirit će dug koji imaju prema meni. I to je sve - dodao je Kalac o pozajmici Kujundžićima.

Kujundžić tajio 1200 kvadrata zemljišta, stanova, apartmana
Kujundžić tajio 1200 kvadrata zemljišta, stanova,  apartmana

Ministar Milan Kujundžić ga je pitao smije li u imovinskoj kartici navesti njegovo ime tako da ono bude dostupno javnosti, a ne samo Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

- Rekao sam mu da uopće nema problema, da nema razloga da ime osobe koja mu je posudila novac bude tajna. Štoviše, sve treba razjasniti, ja nemam što skrivati - istaknuo je Palac.

Kujundžić ima dva apartmana u Novalji - ni oni nisu u kartici
Kujundžić ima dva apartmana u Novalji - ni oni nisu u kartici

Na pitanje je li zbog posudbe ministru na neki način profitirao, Palac je objasnio da mu Kujundžić nikako ne može pomoći u poslovanju jer sve ljekarne u Hrvatskoj posluju preko ugovora s HZZO-om, neovisno od Ministarstva zdravstva.

Miro Palac je i zajedno s još 55 vlasnika ljekarni prije deset godina osnovao veledrogeriju Pharma net, gdje je predsjednik nadzornog odbora.

Kujundžić bogatiji za 1,1 mil., vlasnik ljekarni mu dao novac
Kujundžić bogatiji za 1,1 mil., vlasnik ljekarni mu dao novac

- Naša veledrogerija nema veze s Ministarstvom zdravstva niti općenito s državom. Poslujemo s ljekarnama osnivačima Pharma Neta i još ponekom županijskom ljekarnom, koja je prepoznala naš projekt kao pokušaj sprječavanja štetne kartelizacije veleprodaje lijekova. Nama ministar Kujundžić ne može ići na ruku ni po kojoj osnovi jer nam, kažem, država nije partner - zaključio je Miro Palac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca