To je to što me zanima!

Imunološki: Nema treće plaće, a svi nam obećavaju rješenje

NA PROSVJED S RADNICIMA INA-E: Tjednima čekaju odobrenje kredita od oko 15 milijuna kuna, tri plaće nisu dobili, a ni ministar Vrdoljak ne zna gdje zapinje
Vidi originalni članak

Na rubu smo snaga. Ne znamo ni kako preživljavamo jer nismo dobili tri plaće. Svi se loptaju s nama no pravog rješenja nema - rekla je Lidija Jagarinec, povjerenica Sindikata EKN-a u Imunološkom zavodu.

Iz tjedna u tjedan 175 radnika Imunološkog čeka da im ministar Ivan Vrdoljak javi sretne vijesti odnosno da im je odobren kredit od oko 15 milijuna kuna. Uz lijekove koje imaju na skladištu i krvnu plazmu, taj iznos bio bi im dovoljan da se pokriju zaostaci plaća te da se osiguran njihov rad za barem godinu dana.

- S nadom se budimo ponedjeljkom, a ona za nas umire svaki petak. Mjesec dana štrajkamo, a sljedeći tjedan pridružit ćemo se radnicima Ine u prosvjedu. Očajni smo i ne znamo više kome se obratiti - dodaje Jagarinec. Kako doznajemo, i sam je ministar na rubu strpljenja jer i on čeka kredit.

- Ministarstvo je u kontaktu s djelatnicima Imunološkog. Istina je da je bilo rečeno da će ovaj tjedan kredit biti realiziran, a nije. No to nije do ministarstva - kažu u Ministarstvu gospodarstva.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • žofanija 21.11.2014.

    Imunološki zavod ima ogromnu zemljišnu površinu u Brezju, Sveta Nedelja na kojoj se nalazi dvorac kurija. Bojim se da je nekome oko zapelo za ovaj kompleks. To je poznati scenario,netko je stavio šapu na to. pa vidite, držim Vam palćeve i puno sreće.

  • dedek56 21.11.2014.

    imunološki se mora spasiti,tdrava trtka koje izvozi svoje proizode,nama prodaje cjepiva i krvne pripravke puno jeftinije od uvoznih,u čemu problem??? iskrano,u nekom uvozniku koji ima zaštitu.

  • psicocat 20.11.2014.

    e moj ivane slijep kao i obično ovdje je slučaj o novcu neki uvoznik bere dobru proviziju i dijeli je sa nekime na visokoj poziciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare