To je to što me zanima!

Imunolozi skeptični oko četvrte doze: 'Treća ima benefite, ali četiri doze u godinu dana...'

Tako česta revakcinacija s istim cjepivom u principu nema puno smisla jer naš imunološki sustav pamti te će u slučaju kontakta s istim antigenom, primjerice po infekciji, reagirati brže i efikasnije
Vidi originalni članak

Izrael je počeo s primjenom četvrte doze cjepiva, što je njegov još jedan pionirski potez u pandemiji. Prvi su, podsjetimo, počeli s cijepljenjem protiv COVID-a, prvi uveli i treću dozu te cijepljenje djece, da bi unatrag tjedan dana već cijepili i 250 tisuća građana četvrtom dozom. Namijenjena je starijima od 60, imunokompromitiranima i zdravstvenim djelatnicima. Preliminarne studije koje imaju pokazuju da četvrta doza značajno diže titar (količinu) antitijela, no gotovih studija još nemaju.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 14

  • maj 12.01.2022.

    Poceli sumnjati u cjepivo,nije dobro trebali su primiti vec 6 dozu,proizvodaci cjepiva preorucaju svaka 3 ili 6 mjeseci nova doza.

  • Purger_ 12.01.2022.

    Ja mislim da su i dvije dovoljne, primio sam dvije nakon toga prebolio, sto vise?  Nisam nigdje na stranicama procitao , sto preporucaju ljudima koji su cijepljeni dva puta te nakon toga prebolili koronu?

  • 12.01.2022.

    Zašto ne 6? To je moj sretan broj....

Komentiraj...
Vidi sve komentare