To je to što me zanima!

INA – društveno odgovoran partner zajednici

INA pomaže zajednicama brojnim donacijama, akcijama INA Kluba volontera, dugogodišnjom suradnjom s SOS Dječjim selom Hrvatska i kroz druge projekte u kojima je partner zajednicama
Vidi originalni članak

INA je kompanija s pedeset godina dugom tradicijom dobre suradnje sa zajednicama u kojima posluje. Želimo biti poželjan partner koji podupire razvoj i sam aktivno sudjeluje u životu zajednice. Uvijek smo spremni na dijalog, suradnju i sudjelovanje u inicijativama koje doprinose boljoj kvaliteti života, a i sami pokrećemo zajedničke projekte s lokalnim zajednicama.

INA pomaže zajednicama brojnim donacijama, akcijama INA Kluba volontera, dugogodišnjom suradnjom s SOS Dječjim selom Hrvatska i kroz druge projekte u kojima je partner zajednicama. Ponosimo se projektima kao što su Zeleni pojas, INA klub volontera ili spajalica u kojima usko surađujemo s lokalnim zajednicama i institucijama. Zeleni pojas je program putem kojeg od 2014. godine sufinanciramo ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode, dok je projekt spajalica dio šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu 2014. godine s ciljem da se odabrane nekretnine koje su u vlasništvu kompanije, a ne koriste se, ustupe na korištenje udrugama i pojedincima koji će svojim radom nastaviti doprinositi kvaliteti života lokalne zajednice.

U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, INA je 2011. pokrenula Projekt korporativnog volontiranja svojih zaposlenika. INA Klub volontera osnovan je s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit. Klub danas broji preko 700 članova, a broj se povećava iz godine u godinu. Do kraja 2015. Klub je odradio ukupno 9.880 sati korporativnog volontiranja u gotovo svim krajevima Hrvatske pri čemu su pomagali svima kojima je pomoć bila potrebna. Sami ili u sklopu zajedničkih akcija Inini volonteri sudjelovali su u brojnim akcijama čišćenja podmorja, pošumljavanja, uređivanja zapuštenih površina.

Tijekom studenog i prosinca uručili smo šest donacija u ukupnom iznosu od 750 tisuća kuna namijenjenih boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi. Ovim donacijama pomogli smo Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, zatim Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku te Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. Ovim su se humanitarnim aktivnostima pridružili i brojni partneri i prijatelji Ine: nogometaši, košarkaši, glumci, pjevači te članovi INA Kluba volontera.

Valja spomenuti i vrijednu akciju provedenu za SOS Dječje selo Hrvatska, u suradnji s našim poznatim pjevačima i dobrotvorima Gibonnijem i Oliverom koji su se Ininoj donaciji u iznosu od 150 tisuća kuna pridružili donacijom od 50 tisuća kuna, prikupljenom humanitarnom prodajom albuma 'Familija' na Ininim maloprodajnim mjestima.

S velikim zadovoljstvom INA se i ove godine uključila u projekt Ponos Hrvatske jer već desetljećima sudjelujemo u životu zajednice kroz brojne aktivnosti i inicijative te nastoji,o doprinijeti razvoju društva u cjelini. Želimo biti pokretač društvenog i gospodarskog razvoja, vodeći brigu o ljudima i okolišu, njegujući odgovorno poslovanje i lokalna partnerstva, te smatramo da je iznimno važno podržati projekte poput ovoga koji naglasak stavljaju na pozitivne priče malih ljudi koji su ponos čitavog hrvatskog društva.

Idi na 24sata