To je to što me zanima!

Incident s Madžarom je znak slabosti i anarhije u redovima

Cijelu je emisiju zasjenio incident Kolindina savjetnika Tomislava Madžara, koji je nakon kraja debate napao Zorana Milanovića neuobičajenom kanonadom na hodniku u prostorijama HRT-a
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar Kitarović ušla je u studio HRT-a kao holivudska zvijezda: u intenzivno crvenom kostimu (crvenoj boji skloniji su ljevičari), ali s vidljivim križićem pod vratom, na bijeloj bluzi, i hrvatskom zastavom na reveru, izgledala je kao reklamni pano za "catch all" politiku (uzmi sve birače,desno, lijevo i u centru).

Pogledajte video

Zoran Milanović također je  modnopolitički šarao - došao je odjeven u studio u decentnom tamnoplavom odijelu, sa kravatom tirkizno zelene boje s uzorkom, netipično za ljevicu. Oba kandidata, vidjelo se to već u prvih par minuta, analizirali su sve greške u komunikaciji s prethodnog sučeljavanja i odlučili ih ne ponavljati.

Milanović nije šmrcao, (kad je to morao učiniti okrenuo se od kamere i prekrio mikrofon)  samo je jednom potegnuo hlače koje je na RTL-u potezao više puta, nastojao  je ne djelovati kao jastreb; bio je ofenzivan ali nastojeći svaki put ostati u granicama pristojnosti.

ŠEF KAMPANJE SE ISPRIČAO Madžar: Ispao sam nasilnik, a tako se ponio i Zoran Milanović

Kolinda Grabar Kitarović bila je pribrana, otporna na provokacije, izazovna, na momente i duhovita (rekla je Milanoviću da se mirne duše mogla preseliti s Pantovčaka u Banske dvore, jer on ionako nije bio u njima, što je i na Milanovićevu licu izazvalo neglumljen osmijeh...)

No, cijelu je emisiju zasjenio incident Kolindina savjetnika Tomislava Madžara, koji je nakon kraja debate napao Zorana Milanovića neuobičajenom kanonadom: "Može vas biti sram, gospodine Milanoviću, plaćali ste si mininalac".  Milanović je reagirao sarkastično - "tko je ovaj, je li to netko iz osiguranja" (premda naravno zna tko je Madžar). 

Kolindin stožer je oba puta proizveo incidente o kojima će se pričati dan poslije: prvi put, na RTL-u, tražili su prekid emisije, ovoga puta je čovjek iz tima KGK, posve neprikladno, napao protukandidata. To su znakovi slabosti i anarhije: vojniku nije dozvoljeno ono što je dozvoljeno zapovjedniku.

TOMISLAV KLAUŠKI U međusobnom bombardiranju optužbama Kolinda je izgubila

Zoran Milanović sadržajno je poentirao nekoliko puta. Prvi put kad mu je predsjednica rekla da se proračuni ne pune samo iz poreza, na što je on reagirao čuđenjem objasnivši da se proračun puni iz poreza i akciza, a da je oporezivanje robe koja se izvozi stvar daleke prošlosti. Drugi puta kad je Milanović rekao da je predsjednica pomilovala Leona Sulića, u čijem je nadzornom odboru (tvrtka Continental)  kao mlada političarka sjedila.

Ona je rekla da "nije znala da je sa Sulićem bila u poslovnom odnosu", što nije zvučalo kao kompliment, ili njenoj inteligenciji ili njenom poštenju. To je, naime, morala znati. Ili nije govorila istinu. Kolinda je poentirala na nekim neuspjesima njegove vlade (monetizacija autocesta,  Milanovićeva indolencija, itsl).

Debata je bila iskričava, ali pristojna, voditelji korektni, premda se činilo da su oba kandidata upoznati ili s pitanjima ili s temama. Milanović je bio čvršći, odgovarao je i na pitanja dajući odgovore znajući da na nekima od njih ne može dobiti bodove (priznao je da je njegova vlada htjela umirovljenja sa 67, ali to nije prošlo, rekao je da će povući vojsku iz Afganistana) dok je Kolinda nastojala zaobići odgovore na pitanja koja je mogu sukobiti s dijelom birača.

Zanijekala je da je sastavljala svoju privremenu vladu, iako je nekoliko ljudi javno reklo da su bili kod nje na konzultacijama za ministarske pozicije, a onda je Milanoviću  spočitnula i SMS u kojemu joj je navodno ponudio da "odluči želi li biti državnica i imati svoju vladu ili Karamarkova marioneta". Milanović je rekao da joj u životu nije poslao SMS.

SVAĐALI SE OKO IZBORA 2015. Kolinda: Poslali ste mi SMS; Zoki: U životu ga ne bih poslao

Ostatak debate protekao je u raspravi o uspješnosti Milanovćeve vlade, povoljnosti kredita kojima su kupili stanove, o Ivi Sanaderu, Milanu Bandiću, Plenkovićevoj vladi i sličnim temama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milanović se uzdao u napade na korumpiranost i lopovluk njena okruženja, ne i nje osobno. Tijekom debate na internet anekte slila se vojska glasača oboje kandidata, pa se na kraju pokazalo da će do zadnjeg trenutka sve doista biti neizvjesno.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • ri_ko_k_sni_123 03.01.2020.

    Zasto nitko ne pomisli da je ovo namjerno? Oba puta su iz njena stozera proizveli "nesto" o cemu ce se pisati i time se mice fokus sa sadrzaja samog suceljavanja, njenog neznanja, a sada smo saznali i kriminala.

  • vedran28 03.01.2020.

    Tko si ti dečko ? Hhhh ubio ga znači

  • 03.01.2020.

    Jel netko u toj snimci na kraju razumio sto kaze ovaj kao tipa neka prijetnja o zadnjem bozicu ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare