To je to što me zanima!

Index: Trojicu pustili, prve presude past će u četvrtak

Iz pritvora je sutkinja pustila Tomislava Gelu, Marka Slipčevića i Vladimira Oršulića. U četvrtak bi već mogli osuditi neke studente
Vidi originalni članak

Nakon što su tijekom istražnog postupka ispitali brojne osumnjičenike u akciji Index, u četvrtak bi mogle pasti i prve presude. Istražni suci mogu kazniti one koji tijekom postupka priznaju nedjela. Očekuje se da bi neke studente mogli osuditi. Danas je istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Vanda Senta iz pritvora pustila Tomislava Gelu, Marka Slipčevića i Vladimira Oršulića.
Gelu, asistenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Uskok sumnjiči da je u zamjenu za progledavanje kroz prste studentici koja je osmi put kod njega izlazila na ispit dobio dvije plate pršuta kad je slavio svoj doktorat. Prema Uskoku, skupinu koja se bavila kupoprodajom ocjena na Ekonomskom fakultetu organizirali su Milan Ćevida i Munib Lujinović, a njoj su pripadali i Jadranko Grgone, izvanredni profesor, te Marko Slipčević, vanjski suradnik. Važna karika bila je Julijana Ljubić, voditeljica studentske referade. Kad bi to tražili suradnici, mijenjala bi ispitivače kod kojih su lijeni studenti trebali ići na ispite. Jedan od njih bio je i Vladimir Oršulić. Upravo je njemu, tvrdi Uskok, Deša Mlikotin Tomić, na nagovor kolegice Marice Škrtić, dala dovoljan iako to nije zaslužio.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • z501 14.10.2008.

    ma neće oni nikog osuditi jer su i sami lopovi i govna pokvarena

  • user_28352 14.10.2008.

    Vratili monitore,vratili patuljka i onda će reći nema dokaza ;))

  • balun 14.10.2008.

    Evo vraćaju i monitore, nisu pronašli ništa sumnjivog u njima :p

Komentiraj...
Vidi sve komentare