To je to što me zanima!

Inflacija u ožujku oslabjela

Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u ožujku 10,7% više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabjela četvrti mjesec zaredom, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
Vidi originalni članak

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u ožujku 2023. u odnosu na ožujak 2022. (na godišnjoj razini) u prosjeku su više za 10,7%, objavio je DSZ.

U odnosu na veljaču 2023. (na mjesečnoj razini) cijene su u prosjeku više za 0,9%.

Na godišnjoj razini, najveći porast potrošačkih cijena u prosjeku je ostvaren u skupinama hrane i bezalkoholnih pića te restorana i hotela, po svakoj skupini za 17,4%.

 Na mjesečnoj razini, najviše su u prosjeku porasle cijene u skupinama odjeće i obuće, za 10,4%, te hrane i bezalkoholnih pića, za 1,3%.

 
Idi na 24sata

Komentari 4

  • TatyavaN 17.04.2023.

    Inflacija u listopadu  rekordnih 15,8 posto, najviše rastu cijene hrane i pica.......... Na godišnjoj razini porasle su sve kategorije, a najviše cijene hrane i bezalkoholnih pica, za 19,1 posto............. Sa 17,3 posto slijedi kategorija restorana i hotela, pa pokucstva, opreme za kucu i redovito održavanje kucanstva, koja bilježi skok od 18,7 posto, ..........a slijedi je kategorija stanovanja, vode, elektricne energije, plina i ostalih goriva, s rastom od 16,3 posto............. ........... Na mjesecnoj razini, najviše su u prosjeku porasle cijene odjece i obuce, za 21,2 posto,........... kategorija stanovanja, vode, elektricne energije, plina i ostalih goriva skocila je za 22,9 posto, .................dok su razna dobra i usluge poskupjeli za 22,6 posto.........

  • TatyavaN 17.04.2023.

    Gdje su novci?, u Ukrajini i financiranju rata,...u bosni u depovima hdz-ovaca i briselskih voda, u korupciji, kriminalu,.....crkvi .... pogodovanju, u skupim limuzinama, u lokanju i žderanju,.... vozikanju službenim autima i avionima na tekme............. Nema gdje nema naših novaca, ali za Hrvate sa Domovnicom , za Baniju, Petrinju, Zg i ostale pogodene potresom i opcenito potrebite nema............

  • 17.04.2023.

    Realnost je malo drugačija, izvan DZS-a i njihovih brojaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare